FC Rijnvogels en Hein van Heek houden hoop op een goede, gezamenlijke afloop. Ondanks een dramatische seizoensstart willen beide partijen samen het tij keren. Een vertrek van Van Heek is dan ook niet aan de orde, zo liet hoofd van de technische commissie Peter de Koning zaterdag na de nederlaag tegen Ter Leede (0-1) weten. In die wedstrijd maakte Rijnvogels een hopeloze indruk.

,,In goede en in slechte tijden moeten we er met elkaar staan”, stelde De Koning. ,,We hoeven niet te ontkennen dat onze start slecht is, en ook onverwacht. Er zal ook zeker iets moeten veranderen. Maar wij hebben nog altijd vertrouwen in Hein, een trainer die onze club veel gebracht heeft. Wij zijn geen club die zomaar afscheid van een trainer neemt.”

,,Vandaag heb ik wel een ploeg gezien die keihard heeft gewerkt. Daarvoor heb ik de jongens ook een compliment gemaakt.”

Ook Van Heek liet strijdbare woorden optekenen, hoewel zijn lichaamshouding gedesillusioneerd oogde. ,,We moeten gewoon knetterhard gaan trainen en dan moet het vanzelf een keer in de wedstrijd tot uiting komen. Op trainingen halen we wel een hoog niveau. Hopelijk lukt dat snel ook in het weekend en niet alleen doordeweeks.”

Spierballen tonen
Van Heek wenste vooral spierballen te gaan zien. Eindeloze praatsessies hebben volgens hem geen zin. ,,We hebben één keer goed met elkaar gezeten. Je kunt wel gewoon continu gaan praten, maar dat heeft geen zin. Er moet, zoals ik al zei, gewoon knetterhard getraind worden.”

In dat kader had Van Heek wel een lichtpuntje gezien. In tegenstelling tot vorige week in Hoek was met de strijdlust van Rijnvogels niets mis. ,,Dat heb ik de jongens absoluut verweten vorige week, dat ze geen honderd procent hadden gegeven. Vandaag heb ik wel een ploeg gezien die keihard heeft gewerkt. Daarvoor heb ik de jongens ook een compliment gemaakt. Alleen moeten we voetballend meer gaan brengen.”

Lees ook: ‘FC Rijnvogels is als Oranje: met de moed der wanhoop’

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC