‘Een typische 0-0’. Zo omschreef FC Rijnvogels-trainer Hein van Heek de doelpuntloze remise die zijn ploeg in het hoge noorden boekte tegen FC Jong Groningen. Het was het eerste punt voor zijn ploeg buiten Katwijk. ,,Natuurlijk hoop je vooraf op een driepunter”, erkende Van Heek. ,,Maar dit punt moeten we gewoon koesteren. Er zat over de hele wedstrijd gezien ook niet meer in.”

Toen de spelersbus van FC Rijnvogels zaterdagmorgen van De Kooltuin vertrok wees de klok half tien aan. Op dat moment had Van Heek de eerste tegenvallers al te pakken. De geplande rentree van Sander van der Horst ging niet door. Hij meldde zich af met griep. Ook de geblesseerde Jim Havenaar en Kevin Wijmer ontbraken op het appèl.

In het duel tegen het thuis sterk opererende Jong FC Groningen viel daar voor de pauze niet al teveel van te merken. Zo raakte Jaap van Duijn, uit een vrije trap vanaf dertig meter, de paal. Het sterk openende FC Rijnvogels was via kopballen van Arno Dijkstra en Romano van der Stoep dicht bij de openingstreffer. Met de brilstand nog altijd op het scorebord waren de rollen na de thee omgedraaid. Met een dit keer aandringend FC Groningen dienden de bezoekers alle zeilen bij te zetten om dat ene puntje over de eindstreep te trekken. ,,Door keihard te werken bleven wij echter op de been. Dat is een verdienste van het hele team geweest. Het leverde ook een wedstrijd op die meer spannend dan fraai was”, oordeelde Van Heek.

gr-14-4Bright Ampong in duel Ajdin Hrustic van Jong FC Groningen

Voor zijn ploeg volgde er nog een benauwde slotfase. Nadat Mart Spierdijk door arbiter D’Onorio na een duel bij de zijlijn al was geboekt, werd de verdediger met nog tien minuten te gaan opnieuw op de bon geslingerd. ,,Een nuttige overtreding”, wist Van Heek, want zijn tegenstander leek vrije doorgang te krijgen. Dan weet je dat het nog even moeilijk wordt.  De grootste kans was daarna dan ook voor Groningen. Peter Messemaker toonde zijn waarde echter door bijzonder knap redding te brengen. Dan kun je ook niet meer zeggen dat je met een ontevreden gevoel die 250 kilometer terugrijdt.”

Tevredenheid alom dus bij de Katwijkse formatie die volgende week aan de aftrap staat voor een belangrijk zespuntenduel. ,,We blijven ook na vanmiddag tegen de middenmoot aanhikken. De verschillen zijn gelukkig nog altijd erg klein Volgende week komt een directe concurrent, SteDoCo naar De Kooltuin. Dan kunnen we bij een overwinning goede zaken doen. Alweer een belangrijk potje dus. Afgaande op wat ik vandaag gezien heb, moet dat kunnen lukken. Dat ene puntje van vanmiddag is daarbij voor ons een goede steun in de rug”, aldus de oefenmeester, die weet dat de achterstand op het zestal clubs boven zijn ploeg slechts drie punten of minder bedraagt.

Jong Groningen – FC Rijnvogels 0-0 (0-0).

Bijzonderheden: 80. Rode kaart Spierdijk (2x geel)

FC Rijnvogels: Messemaker, Ampong, Spierdijk, J. Zandbergen, R. Zandbergen, Van der Breggen, De Vlugt, Van der Stoep (82. Kaya), Verhagen (46. Van Veen), Dijkstra, Van Duijn (90+1 Soomer)

Foto’s: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO