De eerste twintig minuten waren nog hoopgevend. De wedstrijd ging op en neer en Foreholte had de beste kansen. Met hoge druk naar voren wilden de Voorhouters RKDEO bestrijden. Dat lukte aan het begin vrij aardig. Daarna was het alleen maar de ploeg uit Nootdorp die de boventoon voerde. De pijp was vooral in de tweede helft leeg bij de Voorhoutse formatie. Het werd 1-3 op Sportpark Elsgeest.

Foreholte zat in een ‘flow’. De ploeg van Marcel IJzendoorn pakte de laatste weken veel punten en was bezig om zich op te werken op de ranglijst. Maar tegen RKDEO was er uiteindelijk geen houden meer aan. De nummer drie van de competitie was gewoon weg te goed voor de rood-witten.

„Het was een lastige wedstrijd”, concludeerde Pim Spreeuw. ,,Ik denk als we het eerste kwartier een goal hadden gemaakt, we veel meer lucht hadden gekregen. Nu kwamen we na 25 minuten onder druk te staan. Daar kwamen we voetballend niet onderuit. Vlak voor rust kregen we een lullige goal tegen en in de tweede helft heeft het er totaal niet meer ingezeten.”

,,Ik heb het eerste kwartier vijf kansen gezien voor ons. We beloonden onszelf helaas niet.”

De Voorhouters hadden zichzelf moeten belonen voor de goede start van de wedstrijd. In die fase had de ploeg uit Voorhout de beste kansen. Lukas Wiering, die na maandenlange afwezigheid weer is in de basis kon starten, had een paar goede kansen op een goal.

Hoog druk
Na bijna twintig minuten voetbal viel de grootste Voorhoutse kans te noteren. In één aanval werden vier schoten op doel van RKDEO afgevuurd, maar de bal wilde er maar niet in. Twee goede reddingen van keeper Dennis Hendriks hielden de Nootdorpenaren van een achterstand af.

„We besloten om hoog druk te zetten om hun voetballende vermogen eruit te halen in plaats van compact te staan”, legde Marcel IJzendoorn z’n tactische plan uit. ,,Ik heb het eerste kwartier vijf kansen gezien voor ons. We beloonden onszelf helaas niet.”

Lukas Wiering stond voor het eerst in vier maanden weer op het veld voor Foreholte

Vlak voor rust kreeg Foreholte een kans via Toni Arroyo uit een corner. Keeper Hendriks was weer belangrijk voor zijn ploeg met een katachtige reflex. Daarna viel er een waas voor de ogen van Jelle Geerlings. Op de middenlijn speelde hij de bal terug op keeper Matthijs Guijt. Maar voor hem stond spits Tommy Simonis nog. Die kon de bal in alle vrijheid aannemen. Bij de eerste poging redde Guijt nog knap, maar de tweede keer was het wel raak.

In de tweede helft was het echt eenrichtingsverkeer. RKDEO kon rustig opzoek gaan naar meer en dat kreeg het ook. Via een corner kopte Twan Greeve de 0-2 binnen en even later haalde Tom Bleijswijk, Hayden Bergen onderuit en kon aanvoerder Rob van Hagen de 0-3 binnenschieten.

,,Dat neemt niet weg dat ik goed ziek ben van het eerste half uur.”

De ploeg uit Nootdorp liet daarna na om echt een grote uitslag op het scorebord te krijgen. Daarvoor gingen ze te onzorgvuldig met de kansen om. Bas Rotteveel mocht in de blessuretijd nog de 1-3 aantekenen. Voorin en op het middenveld kon de rood-witte formatie geen bal meer vasthouden en verloren daar de strijd.