Een paar weken geleden leek het er nog op dat Ter Leede genoegen moest nemen met eventueel een plek in de nacompetitie, maar na een aantal misstappen van koploper Noordwijk bedraagt de achterstand nog maar drie punten. Dit weekeinde staat voor de Sassenheimers de topper tegen nummer drie SteDoCo op de rol.

Voor Ter Leede is het een duel met twee gezichten. Bij winst houden ze het gat met Noordwijk klein en loopt men weg bij de Hoornaren voor plek twee en een eventueel kampioenschap. Want dat is wel waar voorzichtig weer over gesproken wordt op dit moment. ,,We staan er goed voor. Beter dan een tijdje terug”, blijft verdediger Rob Zandbergen nuchter. ,,Het doel is om zo lang mogelijk mee te doen en dan sowieso nacompetitie te kunnen spelen. Daar is niks aan veranderd. Maar als wij blijven winnen, doe je automatisch mee.”

Titelkandidaat
De tegenstander van zaterdag wordt ook door Zandbergen gezien als voorname titelkandidaat, maar dat kan de degradant uit de Derde Divisie nog niet helemaal waar maken. De zwarthemden staan een puntje achter Ter Leede en dus zal SteDeCo gebrand zijn op een zege. ,,Ik weet dat ze een goede ploeg hebben. Eerlijk gezegd had ik ze iets meer punten toegedicht, maar ook zij laten steekjes vallen. Net zoals Noordwijk doet en wij hebben gedaan.”

Noordwijk leek onaantastbaar, maar zag door het verlies bij Hoek de rest dichterbij komen. Tot genoegen van Zandbergen natuurlijk. ,,Het is een beetje gekke competitie. Er zijn een aantal ploegen waar je het uit, op een lastig veld heel lastig tegen kan hebben, zoals bij Hoek. Verder zijn de verschillen redelijk groot, moet ik zeggen.”

,,Tsja, dat is niet best. Ze hadden van mij niet bovenaan hoeven staan, maar dit gaat wel wat ver.”

Zandbergen en Ter Leede zitten in een goede fase, na een iets minder begin. Toch wil de verdediger nog niet spreken van een grootse vorm bij zijn ploeg. ,,We spelen redelijk tot goed alleen scoren we wat lastig waardoor we het soms moeilijker hebben dan zou moeten. Noordwijk wint z’n wedstrijden simpeler. Wij hebben nog niet op tachtig procent kunnen winnen. Dat dachten we twee keer te kunnen en toen ging het tegen Rijsoord en RVVH gelijk mis.”

Happy
Zandbergen, overgekomen van FC Rijnvogels, is dit seizoen centraal achterin een van de sterkhouders van de ploeg. Hij maakte bewust de overstap en dat bevalt hem prima. Hij speelt op z’n favoriete positie en is belangrijk voor de ploeg. ,,Dat was ook een van de redenen om hier te gaan spelen. Dat heb ik ook in de gesprekken aangegeven. Ik kan nu meer doen in het coachen, ben meer betrokken in het spel aan de bal en zonder bal en voel me lekker in die rol. Samen met Kraaij (Stefan Kraaijvanger red.) gaat dat prima. We passen goed bij elkaar. Hij is ook nuchter en heeft op het hoogste niveau gespeeld. Maar mocht een van ons een keer wegvallen kan Ben van der Lans dat prima opvullen. Dan hoeven mensen niet te gaan bibberen.”

Hoe ziet Zandbergen trouwens de teloorgang van zijn voormalige ploeggenoten op de Kooltuin? ,,Tsja, dat is niet best. Ze hadden van mij niet bovenaan hoeven staan, maar dit gaat wel wat ver. Ik hoef ze in ieder geval niet te plagen. Eerst achter de trainer gaan staan en hem dan na twee weken er toch uitgooien, is niet chic. Maar ik weet natuurlijk niet wat er gebeurd is dit seizoen. De contacten zijn minimaal. Voor een aantal mensen in de club doet dit veel pijn. Dat weet ik wel.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude