In een relatief eenzijdige wedstrijd heeft Teylingen zondag terecht met 1-2 gewonnen bij Altior. Teylingen was heer en meester, maar liet kans op kans liggen om het eerder te beslissen. Middenvelder Niels Rodenburg was wel scherp: met twee puike afstandsschoten besliste hij de wedstrijd in Sassenheims voordeel.

Negentig minuten lang waande Teylingen zich in de speeltuin. Er lagen zeeën van ruimtes op het veld en het leek wel of Altior zonder middenveld speelde. Door de geboden ruimtes wisten de bezoekers zo nu en dan niet wat het ermee aan moest. De 1-2 was dan ook een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Sicilië
Middenvelder Rodenburg was logischerwijs content met de zege en zijn eigen optreden. ,,Dat ik zou spelen was eigenlijk niet de bedoeling, omdat ik vanwege werk een week in Sicilië ben geweest. Ik was blij dat ik mocht starten in de basis. Ik had er zin in, voelde mij goed en ik had ook goed getraind. De start van de wedstrijd was goed, we hadden het overwicht, al hield de spits van Altior de bal goed vast, waardoor wij soms onder druk kwamen te staan. In balbezit kregen wij de ruimte om te voetballen en dat lukte vrij aardig.”

,,Ik vond hun keeper heel erg zwak, dus ik besloot het eens van afstand te proberen.”

Met twee treffers van buiten de zestien kroonde de Sassenheimer zich tot man of the match. ,,Ik vond hun keeper heel erg zwak, dus ik besloot het eens van afstand te proberen. Met een zwabberschot lukte het goed. In de tweede helft had ik een zelfde soort actie, toen Melle (de Louw, red.) hem breed gaf aan mij en ik van 20 meter wederom raak schoot.”

,,Altior kwam nog wel terug, maar de zege kwam nooit echt in gevaar. Volgende week thuis tegen HVV moeten wij proberen het goede gevoel vast te houden voor de nacompetitie een week later. Ik heb er vertrouwen in dat wij vanaf nu iedere wedstrijd gaan winnen”, aldus de matchwinner vol zelfvertrouwen.

‘Zoals het er nu naar uitziet wordt de tegenstander Groeneweg.’

Volgende week speelt Teylingen de laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen HVV. Uit werd er met 1-1 gelijkgespeeld in Den Haag. Volgende week zondag start de nacompetitie, hoogstwaarschijnlijk begint Teylingen met een uitwedstrijd. Zoals het er nu naar uitziet wordt de tegenstander Groeneweg. Deze ploeg staat twaalfde in de Eerste Klasse.

Vertrouwen
Teylingen zal drie wedstrijden moeten winnen om richting de Eerste Klasse te gaan. Mocht Teylingen daarin de finale halen, dan wordt die wedstrijd gespeeld op neutraal terrein. Met de vorm en het vertrouwen zit het wel goed op dit moment, gezien de statistiek dat er al twaalf officiële wedstrijden op rij niet verloren is.

Altior – Teylingen 1-2 (0-1) 26. Rodenburg 0-1, 65. Rodenburg 0-2, 67. Pellegrom 1-2

Teylingen: Zonjee, Acimovic (90+5. Mansour Baker), Vooijs, Dolieslager, Heemskerk, Rodenburg, Prange (65. De Louw), Dofferhoff, Witkamp (77. Safi), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Warmunda haalt opnieuw ‘echte Warmonder’ terug naar Het Overbos’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)