Het leek allemaal zo crescendo te gaan voor Olle Roffelsen. De linksback maakte als tweedejaars A-junior al de overgang naar de selectie van Foreholte. De verdediger speelde vrijwel alle wedstrijden, oogde verdedigend sterk en deed ook aanvallend zijn ding in het aanvalsspel van de Voorhouters. Maar ook voor de 19-jarige speler is niet alles rozengeur en maneschijn. De Voorhouter scheurde zijn achterste kruisband af en is daarmee voorlopig uitgeschakeld.

„Maar ik kan uiteindelijk alleen maar sterker terugkomen’’, is de jongeling direct vastberaden. Roffelsen werd zoals gezegd één jaar eerder doorgeschoven naar de selectie van Foreholte. Maar is hij die voorsprong dan voor zijn eigen gevoel nu ook gelijk kwijt? „Nee hoor. Ik ben er gelukkig maar een paar maanden uit. Vorig seizoen speelde ik alles. Beter kon niet. Het is heel erg jammer dat me dit is overkomen, maar ik weet zeker dat dit me sterker gaat maken.’’

Achterste kruisband
De linksback speelde eind oktober in het duel tegen Laakkwartier zijn laatste wedstrijd. Maar eigenlijk speelde zijn blessure al langer. In het eerste competitieduel tegen RKDEO ging het al mis.

„Ik ging met gebogen knieën een kopduel aan met mijn tegenstander en kwam daarmee tegen zijn zij aan. Dat was blijkbaar ook een typische actie om je achterste kruisband mee af te scheuren. Ik had wel wat last, maar dacht dat het met een weekje rust wel over zou gaan.’’

Zo geschiedde en in het duel tegen HMSH stond de vleugelverdediger weer in de basis. Spelend met diclofenac in, ging het eigenlijk nog wel vier wedstrijden goed. Al speelde de linksback wel met pijn. Maar die verbeet hij.

„Dat is nooit goed, maar het was achteraf niet zo dat de blessure daardoor veel erger is geworden. In de week na Laakkwartier merkte ik dat ik niet meer goed onder de bal kon komen. Mijn scheenbeen kon ik niet meer naar achter bewegen. Dat was voor mij het teken dat er wat meer aan de hand was.’’

„Daarvoor was ik toch dingen op internet aan het opzoeken om meer over mijn blessure te weten te komen’’

Zijn broer, Nino Roffelsen, had helaas al te maken gehad met een mysterieuze ‘hielspoor-achtige’ blessure die hem anderhalf jaar aan de kant hield. Maar daardoor wist hij de 19-jarige speler dus wel te koppelen aan een goede fysiotherapeut in Amsterdam. Binnen anderhalve week was de linksback bij de fysio en de orthopeed langs geweest, werd er een MRI-scan van zijn knie gemaakt en wist hij waar hij aan toe was.

„Daarvoor was ik toch dingen op internet aan het opzoeken om meer over mijn blessure te weten te komen. Dat is tegen beter weten in, maar je bent nieuwsgierig.’’ Roffelsen zocht daarbij ook steun bij zijn ploeggenoten, Wytse Ligtvoet en Pim Spreeuw. Zij scheurden beiden hun voorste kruisband af.

„Ik ben ook blij dat ik mijn achterste kruisband heb afgescheurd in plaats van mijn voorste. Maar Wytse heeft het hele traject natuurlijk net achter de rug en Pim heeft het pas te horen gekregen. Daardoor praat je er weleens over met elkaar. Bij het strekken van mijn knie voel ik namelijk een knik. Ik ben dan automatisch benieuwd of anderen dat ook hebben.’’  

Hersteltraject
De periode van herstel is inmiddels ingegaan voor de Voorhouter. Die gaat hij met het volste vertrouwen tegemoet. Roffelsen draagt nu nog een brace om zijn gewricht, maar die mag er over twee weken vanaf. Daarna moet hij er vooral voor zorgen dat zijn knie sterker wordt.

„Dit is denk ik wel de zwaarste periode van mijn blessure. Ik mag nu niks doen, terwijl ik lekker op het veld wil staan. Daarnaast loop ik nu gewoon niet lekker en slaap ik slecht. Maar als de brace er straks af is, ga ik vier keer in de week naar de sportschool om meer spiermassa te krijgen. Gelukkig heb ik nu een tussenjaar, zodat ik me volledig kan focussen op mijn herstel. Dan hoop ik er eigenlijk eind januari weer bij te zijn.’’

Foto: Jeannete Kloet

Lees ook: Historisch duel: Een bekerwedstrijd die de boost gaf voor de rest van het seizoen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)