Slechts een paar weken had Aaron Koeman nodig om te aarden aan de andere kant van Noordwijk. Z’n voetstappen op de grasvelden in het kustdorp hadden tot de zomer altijd gelegen op Sportpark Duinwetering. Koeman besloot dat het na het voortkabbelen van z’n voetbalcarrière bij vv Noordwijk tijd was voor verandering. Hij trok z’n stoute schoenen aan en klopte aan op de Lageweg. ,,En van die beslissing heb ik geen seconde spijt gehad.”

Als linksachter bij vv Noordwijk voetbalde de 22-jarige Koeman vooral nog een beetje voor de lol. De echte hoop op doorbreken in Noordwijk 1, lag al even achter hem. ,,Het is niet zozeer dat ik dacht bij SJC dan maar wel even het eerste te kunnen halen, maar ik wilde wel een uitdaging hebben en selectievoetbal blijven spelen.”

Debuut
Op de Lageweg kreeg Koeman zijn oude vertrouwde linksbuitenpositie weer terug. En een hoop spelplezier, voornamelijk bij de reserves. ,,We voetballen met alleen maar jonge gasten in het tweede. Allemaal van rond de twintig. We staan derde in de competitie en winnen bijna alles. Vorig jaar vochten ze nog tegen degradatie. We hebben nu een onwijs leuk en gezellig jaar.”

Daarbij gingen de prestaties dus voorlopig hand in hand. Het meetrainen met SJC 1 gaf Koeman in de laatste maanden misschien ook wel het laatste zetje tot z’n debuut van afgelopen zaterdag tegen DVS’33 Ermelo. ,,We trainen elke maandag, dinsdag en donderdag samen met het eerste. Dat maakt me beter. Er zitten goede voetballers tussen.”

,,Ik ben een echte linksbuiten, snel en met een goede trap. Ik ben wel een beetje een rommelaartje.”

En dus nam hij na afloop vanwege z’n eerste minuten in het eerste van SJC, ook al verloor de derdedivisonist dik, de felicitaties in ontvangst. ,,Allereerst van m’n teamgenoten van het tweede. Dat zijn goede vrienden. Ook m’n opa was komen kijken. Die vond het heel erg mooi. Dat was wel gaaf om te zien.”

,,Ik viel wel in bij een 0-6 achterstand, maar eigenlijk was het ook best lekker. Er stond totaal geen druk meer op. Ik moest wel even wennen aan het tempo. Echt, dat DVS’33 was zo’n goede ploeg. Ze waren voetballend heel sterk. Die Olivier Pilon al helemaal. Die scoorde even vier keer.”

Hoorn
Koeman wist direct na afloop dat ook zulke wedstrijden hem uiteindelijk alleen maar een betere voetballer zouden maken. ,,Ik voel de laatste tijd sowieso dat ik steeds meer progressie maak. Ik ben een echte linksbuiten, snel en met een goede trap. Ik ben wel een beetje een rommelaartje. Dat is lastig uit te leggen, maar ik frommel mij er af en toe langs en doorheen.”

Z’n nieuwe coach, Tom van Rijn, zag de progressie de afgelopen weken en haalde hem de donderdag voor DVS’33-thuis naar hem toe. ,,Tom vroeg hoe ik het zelf vond gaan. Toen ik zei dat ik wel aardig in vorm stak, bevestigde de trainer dat ook. Hij zei dat ik op de bank mocht starten en ongeveer evenveel minuten zou krijgen als de andere jongens die van het tweede op de bank mochten plaatsnemen.”

,,Lekker uit naar Jong Groningen. Zo’n busreis? Vind ik alleen maar mooi, joh.”

Hoewel Koeman z’n uitverkiezing spannend vond, had hij amper de tijd om er over na te denken. ,,Voor mijn studie moest ik toevallig vier dagen in Hoorn zijn. Van donderdag tot en met zondag. Het was dus constant heen en weer reizen. En ik moest nog regelen dat ik zaterdag kon voetballen. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan.”

Groningen-uit
Met z’n eerste minuten in de broekzak blijft Koeman rustig. Geen praatjes over hoe snel hij een vaste basisspeler wil worden in SJC 1. Geen stoere teksten. ,,Ik bekijk het van dag tot dag. Ik ben gewoon benieuwd hoeveel stappen ik nog kan maken als voetballer.”

,,Het zou mooi zijn als ik zaterdag weer bij de selectie zit. Lekker uit naar Jong Groningen. Zo’n busreis? Vind ik alleen maar mooi, joh. Lekker de hele dag op pad met die gasten. Het zijn hartstikke goede jongens allemaal bij elkaar. Als ik gewoon mijn vorm blijf houden op de trainingen en de wedstrijden van de afgelopen weken, dan hoop ik dat ik mag blijven aanhaken bij het eerste.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Droomwens Tervoert (VVSB) gaat in vervulling: ,,Van Argentinië naar de Filipijnen”‘ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)