Het zit erop voor Ron van den Berg. De rechterhand van Stephan Spruijt heeft moeilijke weken achter de rug. Het naderende afscheid van de zondagtak van Lisse ging de populaire Van den Berg aan het hart. De verloren bollenderby (2-4) tegen Teylingen was de laatste wedstrijd van de zondag 1. Als dank voor de altijd prettige samenwerking kreeg Teylingen-voorzitter Willem van der Krogt een boeket aangeboden door Van den Berg. Een mooi moment waar nog even de nodige traantjes werden weggepinkt. 

Van den Berg was ‘als manusje van alles’ zeventien jaar bij de zondagtak van Lisse betrokken: ,,Het hoofdstuk is definitief afgesloten. Ik ben blij dat het achter de rug is, omdat het emotioneel best zwaar was. Ik heb een fantastische periode meegemaakt met die gasten, waar ik met heel veel plezier op terug kan kijken.”

,,We hebben het afgelopen week voor een groot deel goed kunnen afsluiten”, vervolgt Van den Berg. ,,Met een barbecue hebben we vrijdag veel plezier gehad. De jongens kregen van Stephan te horen dat ze ook niet hoefden te trainen. Ze waren fit genoeg om ook tegen Teylingen goed partij te bieden. Ik had eerlijk gezegd gehoopt op een gelijkspel. Dat is niet gebeurd jammer genoeg.”

Vriendengroep blijft intact
Van den Berg: ,,Een aantal jongens gaat nu uitwaaieren naar andere clubs. Dat moet ook, want je moet niet eeuwig blijven kniezen. Het was een zeer hechte groep en allemaal vrienden van elkaar. Dat zal (altijd) zo blijven. Daar ben ik van overtuigd.”

Wie denkt dat Van den Berg op zijn lauweren gaat rusten, komt bedrogen uit. Een nieuwe uitdaging staat hem te wachten. ,,Ik ga naar de zaterdag 1 als materiaalman. Als het goed is sluit ik aan bij Willem Britsemmer en Joop van Wieringen die nu de honneurs waarnemen. We gaan dat met z’n drieën oppikken. Daar ben ik heel blij mee. Mijn loop naar FC Lisse blijft intact, alleen nu voor de zaterdag.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)