Voor Bram Ros waren het mooie dagen. De talentvolle middenvelder verlengde afgelopen week als tweede speler van de selectie van Rijnsburgse Boys zijn contract. Daarnaast was hij afgelopen zaterdagmiddag belangrijk voor zijn ploeg door een treffer te maken op bezoek bij HHC Hardenberg (2-3). ,,Ik zie dit niet persé als een bekroning.”

De Rijnsburgers konden na een lange busreis aan de bak. De ploeg van Wilfred van Leeuwen verspeelde de afgelopen twee wedstrijden punten en daarom wilde het met drie punten uit Hardenberg te vertrekken. ,,Het was voor ons belangrijk dat we weer wisten te winnen”, begon Ros na afloop van de wedstrijd.

De ‘Uien’ begonnen de wedstrijd prima. Jeffrey Jongeneelen tikte na twee minuten spelen raak op aangeven van Maikey Parami. Laatstgenoemde kreeg in de punt van de aanval de voorkeur boven Frank Tervoert. De mannen van Van Leeuwen konden de goede start niet voortzetten. Vier minuten na de openingstreffer zorgde Rick Hemmink voor de gelijkmaker: 1-1.

Staking
De geel-zwarten hadden het lastig in Hardenberg en werden in de eerste helft geholpen door hogere machten. De regen viel met de minuut harder op sportpark De Boshoek en daarom koos de arbiter voor een korte staking. ,,Wij hadden het vooral lastig met Sargon Gouriye. Dat is één van hun beste spelers en hij stond op rechts. We kregen niet echt grip op hem, dus tijdens de staking hebben we het aan onze linkerkant wat compacter neergezet.”

Kort voor de rust was Ros zelf die in de schijnwerpers kwam te staan. De middenvelder kreeg de bal van Jongeneelen en kon uithalen van een meter of twintig. De oud-speler van HBS twijfelde geen moment en schoot via de binnenkant van de paal keihard raak: 1-2.

,,Dat ik nu al snel bijteken bij Rijnsburg betekent niet dat ik mijn ambities in de ijskast zet”

,,Het is lekker als je kort voor de rust op voorsprong komt”, vertelde de middenvelder over zijn doelpunt. ,,Het is niet zo dat ik die goal zie als een bekroning van deze week. Ik ben iemand die geeft om het team. De overwinning was in mijn ogen belangrijker.”

De bezoekers gingen na de rust verder en kwamen door de tweede treffer van Jongeneelen op een marge van twee treffers. De aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval en schoot raak: 1-3. ,,Ik denk dat we goed speelden. We merken dat het in balbezit steeds beter gaat. Daarnaast is het belangrijk dat Jeffrey (Jongeneelen, red.) in vorm raakt. Hij is een speler die voor ons het verschil kan maken.”

De thuisploeg probeerde terug in de wedstrijd te komen en slaagde daar in eerste instantie goed in. Glenn Kobussen zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-3. De wedstrijd kreeg daarna op het veld een ‘Engelse sfeer’ volgens Ros. ,,Zij gingen pompen met lange ballen en wij waren de laatste twintig minuten alles aan het wegwerken. Dan is het toch extra lekker als je deze wedstrijd wint. Zeker als je nog zo’n lange terugreis voor de boeg hebt.”

,,Het is nog vroeg in het seizoen, maar als je een gevoel hebt, waarom zou je het dan niet doen?”

Niet alleen de overwinning zorgde voor een fijn gevoel bij de nieuweling. Ros verlengde al vroeg in het seizoen zijn contract. ,,Het voelt als een waardering van de club. Ik voel op het moment het vertrouwen van de trainer van de clubleiding. Het is nog vroeg in het seizoen, maar als je een gevoel hebt, waarom zou je het dan niet doen?”

IJskast
Ros liep aan het einde van het vorige seizoen nog stage bij Go Ahead Eagles, maar werd niet beloond met een contract. ,,Dat ik nu al snel bijteken in Rijnsburg betekent niet dat ik mijn ambities in de ijskast heb gezet. Ik speel op een hoog en mooi niveau en kan me hier ontwikkelen. Ik streef er naar om op het hoogste niveau te spelen, maar het is niet zo dat ik wanhopig wacht op een profclub. Ik zit goed op mijn plek hier.”

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 2-3 (1-2) 2. Jongeneelen 0-1, 6. Hemmink 1-1, 38. Ros 1-2, 54. Jongeneelen 1-3, 72. Kobussen 2-3.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Freke (60. Opoku), Prijs, Ros, Spruijt (67. Goeman), Tillema, Jongeneelen (82. Tervoert), Parami, Hudepohl