De lach van Raies Roshanali na de verloren oefenwedstrijd van zijn Noordwijk tegen Rijnsburgse Boys (1-4) verraadde veel. Een lach van plezier. Een galletje met ploeggenoten Rob Overvliet en Sabir Achefay ging eraan vooraf. De lol om weer op het veld te staan overstemde het teleurgestelde gevoel van de verliespartij.

,,En eigenlijk vond ik ons niet eens zoveel slechter. Alleen na rust stond het binnen no-time van 1-1, ineens 1-3. Dat was een slechte fase.” En gelijk had Roshanali. De twee streekgenoten deden niet veel voor elkaar onder. Maar in enkele momenten liet Rijnsburgse Boys zien, waarom juist zij tweededivisionisten zijn en Noordwijk (nog) niet.

Deceptie
Zoals gezegd kon de nieuwe middenvelder de wedstrijd relatief snel naast zich neerleggen. Hij is gewoon blij weer op het (kunst-)gras te staan. In de winter van 2017 zwaaide hij het profvoetbal voorlopig gedag. Een avontuur bij FC Dordrecht liep uit op een deceptie, waarna hij z’n contract inleverde.

,,Ik kreeg daar zo weinig speelminuten. Ik moest altijd meedoen bij ‘Jong’. Daar was ik klaar mee, ik wilde in het eerste spelen. Sowieso heb ik in mijn profcarrière veel tegenslagen gehad. Bij FC Oss gebeurde mij hetzelfde.”

,,Ik wilde zo fit mogelijk aan een nieuw seizoen beginnen. En een betere versie worden van mijzelf.”

Roshanali besloot voor zichzelf te kiezen en stopte een half jaar lang met veldvoetbal. Ondertussen bleef hij doortrainen bij een sportschool en trainde hij nog met de bal met een techniektrainer in Amsterdam West. ,,Ik wilde zo fit mogelijk aan een nieuw seizoen beginnen. En een betere versie worden van mijzelf.”

Vertrouwen
Na alle tegenslagen in het profvoetbal koos de 22-jarige voetballer uit Amsterdam bewust voor het amateurvoetbal. Noordwijk liet een jaar geleden al blijken geïnteresseerd te zijn, toen Roshanali alsnog voor Dordrecht koos. De standvastigheid van Noordwijk trok de middenvelder alsnog over de streep.

,,Dat maakte de keuze ook niet moeilijk voor mij om na het profvoetbal nu hiervoor te kiezen. Ik kreeg ontzettend veel vertrouwen van Noordwijk en trainer Kees Zethof. Wel heb ik met de club besproken dat mijn ambities in het profvoetbal blijven. Dat weten ze ook.”

,,Ik wacht al sinds januari op een officiële wedstrijd.”

Sinds z’n komst naar Noordwijk is de voetballer vrolijk. Het plezier op het veld is volledig terug. Dat komt niet alleen omdat hij weer minuten maakt in een team, maar ook door de club zelf. ,,Het bevalt me allemaal nog beter dan ik had verwacht. De faciliteiten hier zijn geweldig. Dit is echt bijzonder voor een amateurvereniging.”

,,Maar de groep is leuk. Nou ja, niet alleen leuk. Het zijn ook goede voetballers. Ik denk dat wij met deze groep klaar zijn voor het nieuwe seizoen en kunnen verrassen in de Derde Divisie. Als ik eerlijk ben, weet ik niet goed wat we moeten verwachten van de tegenstanders in onze competitie, maar ik vind dat wij zelf een goede ploeg hebben.”

Zin
Roshanali klinkt klaar voor het nieuwe seizoen. ,,Klopt. Ik heb er echt zin in. Ik wacht al sinds januari op een officiële wedstrijd. De voorbereiding draait lekker. Ik wil het vertrouwen dat de club en de trainer in mij hebben uitgesproken dubbel en dwars terugbetalen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Strijd op het middenveld barst los bij Rijnsburgse Boys’


POPULAIRE BERICHTEN