,,Het voelde bijna als degradatievoetbal.” De woorden van Patrick Roukema na afloop van HVV – Foreholte doen best een beetje pijn in Voorhout. Maar ze zijn op dit moment wel de keiharde waarheid. De tweedeklasser speelde zondag met 0-0 gelijk in Den Haag. En door de overwinning van Laakkwartier op Teylingen staat de ploeg van Marcel IJzendoorn weer op de laatste plek in de competitie.

En dus voelde het niet alleen als een degradatieduel, het was er één. Ook HVV beleeft een matig seizoen. De thuisploeg staat één plekje hoger dan Foreholte. De ploegen deden hun status eer aan, waardoor het duel voor de aanwezige toeschouwers er geen één zal zijn geweest die nog lang bleef hangen.

,,We wilden beide niet verliezen. Zo’n duel krijg je dan”, krabde de verdediger van de Voorhouters zich achter de oren na het duel. ,,Toch vond ik dat wij in de eerste helft het overwicht hadden. We gaven achterin weinig weg. Na rust kwamen wij slechter de kleedkamer uit hebben we nog wat hachelijke moment gehad voor onze eigen goal.” Zo schoot de thuisploeg in één aanval twee keer tegen de lat.

,,Je kunt beter één duel winnen en er één verliezen, daar houd je meer punten aan over.”

In de slotfase kreeg verdediger Joost van Dam nog een rode kaart, waardoor de Voorhouters het in de altijd hectische slotfase het met tien man moesten doen. ,,Dan moet je gewoon jezelf settelen voor je eigen goal en gaan voor dat punt. Dat is gelukt. En daar mogen we nog tevreden over zijn. Maar dat is niet wat blijft hangen. We hadden gewoon moeten en kunnen winnen.”

,,Zeker als je nu naar de rest van de uitslagen kijkt. Laakkwartier heeft gewonnen van Teylingen en Alphen van koploper DSOV. Volgende week spelen we tegen Alphen thuis. Dat is dus best een belangrijk duelletje. Het biedt overigens hoop dat we nu al twee weken op rij een punt halen, alleen schiet je er niet gek veel mee op.” Om er daarna een quote uit te gooien waar Johan Cruijff trots op zou zijn: ,,Je kunt beter één duel winnen en er één verliezen, daar houd je meer punten aan over.”

Gewaardeerd
Al met al houdt het allemaal nog niet echt over in het Voorhoutse. De laatste plek in de Tweede Klasse voelt Foreholte-onwaardig aan. De Voorhoutse club was altijd een stabiele tweedeklasser. ,,En onze voorbereiding was nog zo goed”, herinnert Roukema zich. ,,We wonnen van FC Boshuizen en DoCoS bijvoorbeeld. We begonnen ook met een overwinning op Laakkwartier. Daarna is het klad er een beetje ingekomen.”

,,We gingen allebei om acht uur het veld op, dus heb ik nooit veel trainingen van hem gezien”

En daar baalt Roukema duidelijk van. Hij wil zijn trainer, die na dit seizoen afscheid neemt van de club een mooi afscheid geven bij Foreholte. ,,Marcel wordt hier door iedereen zeer gewaardeerd. Iedereen gunt hem absoluut een afscheid door de voordeur. We mogen, moeten en kunnen er gewoon niet uitvliegen. Nee, dat kan echt niet.”

Nieuwe trainer
Frank Bloemheuvel na het seizoen het stokje overnemen van IJzendoorn. En dat is voor Roukema een oude bekende. De twee werkten samen bij ARC. De Sassenheimer had toen het eerste onder z’n hoede. De verdediger van Foreholte trainde de hoogste jeugd van de Alphense vereniging.

,,Nou ja, samenwerken. We spraken elkaar natuurlijk wel regelmatig, maar trainden op dezelfde tijd. We gingen allebei om acht uur het veld op, dus heb ik nooit veel trainingen van hem gezien. Alleen weet ik wel dat Frank een goede veldtrainer is en een man die op de juiste plekken Foreholte ook verder kan brengen. Net zoals IJzendoorn dat gedaan heeft. Beide trainers zijn goed in het creëren van de juiste randvoorwaarden. Het is dus echt een type trainer die we zoeken.”

HVV – Foreholte 0-0 (0-0)

Foreholte: M. Guijt, Van Dam, Roukema, Spreeuw, Admiraal, Jongbloed, Bleijswijk, Geerlings, C. Guijt (82. Van Steijn), T. Arroyo, R. Brabander (87. Nolles)

Rood: 81. Van Dam (Foreholte)

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

Lees ook: ‘Bloemheuvel nieuwe trainer van Foreholte’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)