Precies 34 dagen na het bekerechec bij Staphorst trad de deels vernieuwde formatie van Dogan Corneille al weer aan voor het eerste oefenduel van de voorbereiding. In derdedivisionist Jong Volendam trof Noordwijk een tegenstander die in de voorbereiding al een stapje verder is en dat was vooral voor de pauze te merken op deze snikhete zomeravond.

Liet Corneille vanaf de aftrap vier spelers hun debuut maken in het roodwit, na een uur spelen wisselde de oefenmeester zijn gehele team, waardoor er nog eens zes nieuwelingen binnen de witte lijnen verschenen. ,,Dat is ook wel de bedoeling in zo’n eerste wedstrijd in de voorbereiding”, wist de oefenmeest van VV Noordwijk. ,,We zijn nu aan de tweede week begonnen en hebben nog ruim een maand voor de competitie van start gaat. Dan wil je zoveel mogelijk spelers aan het werk zien.”

Dat gebeurde overigens zonder het nog vakantie vierende trio; Emiel Wendt, Raymond Manuputty en Mustafa Amezrine, die op korte termijn aansluiten bij de groep. Corneille: ,,Plus een aantal jonge jongens die de overstap naar de A-selectie hebben gemaakt. Ook zij hebben nog even vrijaf. Je kon vandaag merken dat Jong Volendam al ruim drie weken bezig is. Zij hebben dan ook verdiend gewonnen.”

Achterstand
Noordwijk had het vooral in de openingsfase moeilijk met de gasten. Goalie Nick Sanders moest al snel naar de hoek om een achterstand te voorkomen. Na een klein halfuur was de doelman echter geslagen toen een inzet van Jong Volendam vanuit een moeilijke hoek via de onderkant van de lat goed was voor de 0-1. Na de pauze miste Noordwijk ondanks een aantal mogelijkheden de scherpte om langszij te komen en omdat ook Volendam er niet in slaagde de score uit te bouwen bleef het deze avond bij één schamel doelpuntje.

,,Zaterdag kunnen we tegen VVSB weer vol aan de bak. Hoewel het nog maar net geleden lijkt dat we tegen Staphorst speelde, is die maand rust voldoende geweest om er weer volop tegenaan te gaan. De focus ligt bij ons volledig op het nieuwe seizoen”, sloot Dogan Corneille af.

Noordwijk – Jong Volendam   0-1 (0-1)

Noordwijk: Sanders, Veerman, Le Congé, Gonçalves, De Jel, Hoogerwaard, Dorothea, Boukhari, James, Westdijk, Borsboom.

Noordwijk na 60 min.: Van der Poel, Michel, Knijnenburg, Spil, Smith, Axel Wendt, Bröcker, Van der Krogt, Ben Kadour, Van Zanten, Lomis

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)