Naast de drie kampioenen (Katwijk, FC Lisse en FC Rijnvogels) maken nog twee clubs kans om hogerop te gaan. SJC en Teylingen gaan in de nacompetitie strijden voor promotie naar respectievelijk de Derde Divisie en de Derde Klasse. Het zijn de enige regioclubs met een ‘seizoenstoetje’.

SJC trapt vanavond om 20:00 uur het nacompetitiebal af. De Noordwijkers gaan met OJC Rosmalen – de nummer twee van de zondagse Hoofdklasse B – strijden om een plek in de finale. SJC speelt eerst thuis en maakt zondag de reis naar Brabant.

Mocht het tweeluik succesvol worden overleefd, dan wacht in de eindstrijd de winnaar van  Hoogland – Hoogeveen. Ook dat gaat om een dubbele confrontatie.

Eerste ronde (deel 1), 09 juni
A. SJC – OJC Rosmalen
B, Orion – HBS
C. Hoogeveen – Hoogland
D UDI’19 – EVV Echt

Eerste ronde (deel 1), 12 juni
A. OJC Rosmalen – SJC
B. HBS – Orion
C. Hoogland – Hoogeveen
D EVV Echt – UDI’19

Tweede ronde, 16 en 19 juni
E. Winnaar C – winnaar A*
F. Winnaar D – winnaar B*

De nacompetitie van Teylingen kent een andere opzet. De Sassenheimers moeten in de jacht op een Derde Klasse-ticket drie enkele duels zien te overleven. De eerste daarvan is zaterdag voor eigen publiek tegen BSC ’68, de nummer drie van 4D. Zelf moest Teylingen op doelsaldo de titel in 4A laten aan Koudekerk.

Teylingen stroomt in de tweede ronde in. Mocht van BSC ’68 worden gewonnen, dan gaat de ploeg van Rob Jonkman dinsdag op bezoek bij SCH ’44 of Hazerswoude Boys. Een eventuele finalewedstrijd op zaterdag 18 juni is weer een thuisduel.

Tweede ronde, 11 juni
Teylingen – BSC ’68

Derde ronde, 14 juni
SCH ’44/Hazerswoudse Boys –Teylingen / BSC ’68

Finale, 18 juni
SCH ’44/Hazerswoudse Boys / Teylingen / BSC ’68 – OHVV / Loosduinen / de Zwervers / WFB 

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: SJC tankt met zege vertrouwen voor de nacompetitie
Check ook: Zeven goals Van der Vlugt, Teylingen loopt titel op doelsaldo mis


POPULAIRE BERICHTEN