Hij maakte van alles mee in zijn carrière; speelde in het buitenland, voor topamateurclubs en zelfs in de voorronde van de Champions League. Na veertien seizoenen komt er een einde aan de loopbaan van Selmo Kurbegovic. ,,Ik ben wel het wel zat”, vertelt de 34-jarige aanvaller van Valken ’68 eerlijk. ,,Na al die jaren van verplichtingen en hoge verwachtingen. Overal zeggen ze: ‘Selmo doet het wel ff’. Maar zo werkt het niet.”

Kurbegovic, oud-speler van onder meer Rijnsburgse Boys en Ter Leede, wil meer tijd aan zijn vrouw en kinderen besteden. ,,Ik wil best nog door voetballen, maar het is gewoon te druk”, zegt de routinier, die naast maatschappelijk werker in Leiden ook techniek- en motoriektrainer is. Juist zijn werkzaamheden als voetbaltrainer wil hij verder uitbouwen. ,,Ik ben nu in onderhandeling met Valken om dat te blijven doen. Dus om techniek en motoriek aan de jeugd bij te brengen. Dat vind ik ontzettend leuk.”

Techniektrainer
Naar eigen zeggen werd Kurbegovic ook nog door andere clubs gebeld om daar te komen voetballen, maar voor de geboren Serviër houdt het naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen op. ,,Het is voor 99 procent zeker. Maar misschien gaat Valken mij wel inschrijven voor de competitie van volgend seizoen, want ik blijf als techniektrainer wel betrokken bij de club. Als ze een keer omhoog zitten met het eerste, dan kunnen ze mij altijd bellen. We kijken wel hoe en wat.”

,,Maar bovenal hebben we zelf ook nog niets te zoeken in de Eerste Klasse.”

Tot de ervaren technicus na dit seizoen stopt, strijdt hij met zijn huidige club om de derde periodetitel in de Tweede Klasse C. Daarin staan de Valkenburgers bovenaan met tien punten uit vier duels na de 1-2 zege van afgelopen zaterdag bij koploper Voorschoten’97. ,,We hebben wel wat geluk nodig gehad”, vertelt Kurbegovic. ,,Bij rust hadden we ook 3 of 4-0 achter kunnen staan, want we werden in de eerste helft overrompeld op het middenveld. Maar die 0-1 van ons was beslissend.”

De goede reeks van de laatste weken kwam op een goed moment, want vorige maand verkeerde de formatie van trainer Arie van Duijn nog in degradatienood. ,,We zijn nu zo goed als veilig. Eindelijk valt het een keer onze kant op. We zijn niet ineens dingen anders gaan doen. Nog steeds hebben we dezelfde speelstijl en tactiek. We zijn ook niet anders gaan trainen ofzo. Wat je wel ziet, is dat veel clubs op het einde van het seizoen steeds vermoeider raken. Daar moeten we gebruik van maken.”

Voordelig
In het restant van het seizoen, met nog vijf duels voor de boeg, krijgt Valken’68 vooral ploegen uit het rechterrijtje als tegenstanders. Met uitzondering van nummer vier VELO. ,,We gaan het nog lastig krijgen, want juist die teams gaan inzakken. Dat worden gewoon moeilijke wedstrijden. We hebben in ieder geval alles in eigen hand voor de periode.”

Overigens is het maar de vraag of promotie wel zo voordelig is voor de Valkenburgse club, zegt Kurbegovic. ,,Als je naar Rotterdam moet, kost het meer dan dat je op de fiets naar Leiden gaat. Ook wordt de Tweede Klasse met teams als Kagia en Van Nispen nog interessanter. Maar bovenal hebben we zelf ook nog niets te zoeken in de Eerste Klasse. Misschien in de toekomst.”

Archieffoto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Middenvelder van FC Rijnvogels naar Valken ’68’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)