"banner

Frank de Groot hangt aan het einde van het seizoen zijn schoenen aan de wilgen. De 37-jarige verdediger van SV Hillegom, die in het verleden ook voor Ter Leede en Concordia uitkwam, vindt het na een lange carrière mooi geweest. Aan de andere kant komt er een oude bekende de selectie van Stefan Teeken versterken. Maik van Zanten komt over van vv Noordwijk. Daarnaast meldt de club dat verschillende spelers hun akkoord hebben gegeven voor volgend seizoen. 

De Groot stapte in 2006 over van Concordia, waar hij zeven seizoenen voor speelde, naar Ter Leede. De centrumverdediger speelde tot 2014 voor de rood-gelen. Daarna koos de inwoner van Hillegom ervoor om terug te keren op het oude nest. Na vijf seizoenen bij de fusieclub van Concordia en vv Hillegom (SV Hillegom, red.) stopt De Groot er aan het einde van het seizoen mee.

Van Zanten keert juist terug bij de Hillegommers. De aanvaller verliet de blauw-witten in 2007 voor een avontuur bij Noordwijk. De Hillegommer maakte een paar maanden geleden bekend dat hij zou vertrekken bij die club, omdat hij weinig tot geen speelminuten kreeg in het eerste.

In 2015 maakte de buitenspeler voor één seizoen een overstap naar FC Lisse. Van Zantens tweede periode bij Noordwijk was een gemengd succes. De aanvaller werd met enige regelmaat getroffen door blessureleed.

Blijvers
Ook meldt de club dat een flink aantal spelers hun ja-woord heeft gegeven voor het komende seizoen. Jeroen Dedel, Jim Pijpers, Mike van Veen, Calvin Arendse, Joris van Dongen, Mitchell van der Paard, Niels van Dooren, Niels van Veen, Omar Mensah en Toine Evers spelen ook komend seizoen voor Hillegom. Daarnaast blijft de assistent-trainer van Teeken, Boudewijn Pijpers aan de club verbonden.

SV Hillegom

Blijft: Stefan Teeken (trainer), Boudewijn Pijpers (assistent-trainer), Jeroen Dedel, Jim Pijpers, Mike van Veen, Calvin Arendse, Joris van Dongen, Mitchell van der Paard, Niels van Dooren, Niels van Veen, Omar Mensah, Toine Evers.

Vertrekt: Frank de Groot (stopt)

Nieuw: Maik van Zanten (vv Noordwijk)

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Heeft Jaap van Duijn de rust gevonden?


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA