De selectie van vv Noordwijk startte vorige week de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na twee trainingen, een beachloop en een barbecue-avond speelde rood-wit onder leiding van de nieuwe trainer Kees Zethof zaterdagmiddag een onderlinge oefenpot tussen het eerste en tweede elftal.

Maar niet nadat er hieraan een fotosessie was voorafgegaan, waarbij nieuwkomers en zij die de club trouw bleven gezamenlijk en individueel poseerden. Daarbij was het voor veel supporters die het eerste (onderlinge) duel van hun favorieten graag wilde bijwonen even wennen. Talloze nieuwe namen en de teruggekeerde Rob Overvliet, maakten tussen twee niet meer verwachte oude bekenden hun opwachting op een zonnige Duinwetering.

,,Op een gegeven moment duurde het allemaal zolang, dat ik Noordwijk alsnog mijn jawoord heb gegeven.”

Hoewel er wegens vakantie nog meer dan een handvol spelers ontbrak, zagen veel van de rood-witte supporters tot hun verbazing zowel Diederick Hoogerwaard als Raymond Manuputty in het vertrouwde rood-witte shirt opdraven. Waar zij dit voorjaar beiden nog aangaven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn, bleef het lang stil rond beide routiniers. Zo stil, dat het eerder genomen besluit werd teruggedraaid en zij ook volgend seizoen op Sportpark Duinwetering te bewonderen zullen zijn.

Belangstelling
Middenvelder Hoogerwaard begint daardoor alweer aan zijn zesde seizoen bij Noordwijk, terwijl voor Manuputty de teller inmiddels op acht staat. Beiden mogen daarmee als oudgedienden worden bestempeld in de selectie van Zethof. Volgens zowel Hoogerwaard als Manuputty was er na hun aankondiging om Noordwijk te verlaten wel de nodige interesse, maar de club van hun dromen zat er niet bij.

Kees Zethof coacht de selectie op het veld

Hoogerwaard wilde dat wel beamen: ,,Op een gegeven moment duurde het allemaal zolang, dat ik Noordwijk alsnog mijn jawoord heb gegeven. Daarna kwam er wel serieuze belangstelling, maar omdat ik al toegezegd had te blijven, ben ik daar niet meer op ingegaan. Mijn doelstelling is nu om Noordwijk af te leveren als derdedivisionist. Het is ons tweemaal niet gelukt om zover te komen. Dan moet het komend seizoen maar lukken.”

Vertalen op de ranglijst
Voor Manuputty speelde iets dergelijks. ,,Hoewel er best wel belangstelling was en ik met een aantal clubs heb gesproken, had ik daar toch niet het juiste gevoel bij. Dan moet je reëel zijn en op je besluit terug durven komen. Zelf heb ik door langdurige blessures een jaar achter de rug dat persoonlijk zeker niet mijn leukste jaar was. Op dit moment ben ik helemaal fit en dat moet de basis zijn van een seizoen waarin we wel dat ene doel bereiken. Ik voel me in ieder geval veel sterker dan een jaar geleden.”

‘Eind augustus maakt IJsselmeervogels voor een KNVB-bekerduel haar opwachting in Noordwijk, voordat begin september de competitie van start gaat.’

,,Als ik dan toch afscheid neem, moet het maar in de vorm van promotie. Dat zou een mooie afsluiter zijn”, vervolgt Manuputty. ,,Noordwijk heeft er een aantal uitstekende spelers bij gekregen. De concurrentie is groot en dat moet zich straks gaan vertalen op de ranglijst.”

Oefencampagne
De onderlinge oefenwedstrijd, van driemaal een kwartier, eindigde door een doelpunt van uitgerekend Diederick Hoogerwaard in 1-0. Aanstaande zaterdag staat het eerste echte oefenduel op het programma in Maassluis tegen het plaatselijke Excelsior. Een week later gaat Noordijk op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Drie dagen later komt Katwijk op Sportpark Duinwetering op bezoek.

Een pittige start van de voorbereidingsperiode waarin er ook nog gespeeld wordt tegen buurman SJC en HBS. Eind augustus maakt IJsselmeervogels voor een KNVB-bekerduel haar opwachting in Noordwijk, voordat begin september de competitie van start gaat.

Foto Manuputty: Orange Pictures
Foto selectie: Leo Schrama


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels