Waarschijnlijk dacht SV Hillegom dat gedurende het eerste bedrijf de rode loper lag uitgerold op het complex van DVV Delft. Pas toen de ploeg besefte dat er echt op een groene grasmat werd gespeeld, werd het verschil gemaakt. Een 1-0 achterstand werd alsnog omgebogen in een eenvoudige 4-1 overwinning. De tweede driepunter na de winterstop brengt de ploeg alleen geen stap dichterbij koploper BMT, dat met 1-0 won van Wilhelmus.

,,Het ging iets lastiger dan verwacht”, beaamt doelman Daan Ruigrok. ,,Delft is een stugge ploeg en wij begonnen helemaal niet scherp aan de wedstrijd. Hillegom speelde volgens zijn sluitpost een slechte eerste helft in de universiteitsstad op een moeilijk bespeelbaar veld. ,,Het was ontzettend drassig. Het veldspel was mede daardoor rommelig en kansen werden er nauwelijks gecreëerd door ons.”

De thuisploeg, niet bepaald een hoogvlieger, was de betere voor rust en profiteerde van de slappe start van de bezoekers. De ploeg van Bas Naber kreeg de rekening nog voor de rust gepresenteerd:1-0. ,,Het lijkt wel of we eerst achter moeten komen om daarna wakker te worden. Dat was vorige week tegen ROAC ook al het geval”, aldus Ruigrok. De doelman doelde daarmee op het verdere verloop van de wedstrijd. Ook tegen ROAC kwam de ploeg achter en leek puntverlies in de maak, maar een ontsnapping middels een 2-1 zege werd alsnog gevonden.

De rust in Delft werd dus zoals wel vaker aangegrepen om orde op zaken te stellen en een herboren Hillegom rechtte vanaf dat moment de rug. Twee standaardsituaties zette de ploeg aan de goede kant van de score. ,,Al onze corners waren eigenlijk gevaarlijk. De keeper van Delft kwam nauwelijks uit z’n vijf meter om hoge ballen onschadelijk te maken.” Verdediger Bart van Saase profiteerde en kopte kiezelhard de gelijkmaker tegen de touwen. Even later volgde een kopie van dat doelpunt. Dit keer was het clubtopscorer Nick van Staveren die met het hoofd de nummer twee op een 2-1 voorsprong zette.

,,Toen was het verzet van Delft gebroken. Zij probeerden wel voor die 2-2 te gaan, maar gaven daardoor ook ruimte weg achter hun verdediging. En die vond ik al niet heel sterk.” Opnieuw Van Staveren, die de bal onder de keeper doorschoof en Jeroen Dedel bepaalden de eindstand uit twee vlijmscherpe counters op 4-1.

Zes punten uit twee duels is de maximale score na de winterstop, maar volgens Ruigrok is daar ook wel alles mee gezegd. ,,Het had ook heel anders kunnen lopen de afgelopen weken. Alle twee de wedstrijden hadden ook de andere kant op kunnen vallen. Als Delft in de eerste helft wat scherper was geweest had ik hier een heel ander verhaal afgestoken.”

Volgens aanvaller Dedel moet zijn ploeg vooral naar zichzelf blijven kijken. ,,Wij moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen en dan gaat de concurrentie vanzelf ook een keer punten verspelen. Daar geloof ik echt in. Ik vond ons de tweede helft best goed spelen. Zelf ben ik niet weer terug van een hamstringblessure en kon ik voor het eerst weer negentig minuten maken. Ik geloof nog in de titel ondanks de zes punten achterstand. Wij krijgen de toppers pas op het laatst. Als wij een mooie reeks neerzetten hebben we het in de slotfase van het seizoen hopelijk in eigen hand.”