Mike Ruijter gaat weer in Amsterdam spelen. De verdediger van Quick Boys heeft zijn jawoord gegeven aan zaterdaghoofdklasser Swift, meldt het Amsterdamsche Voetbal. Ruijter is op Nieuw Zuid op het tweede plan geraakt en gaf daarom begin januari aan te gaan vertrekken.

Ruijter is bezig aan zijn derde jaar bij Quick Boys. Na een sterk eerste seizoen verdween hij langzamerhand uit beeld. Centraal achterin krijgen Anthony Bentem en Dennis van der Plas dit seizoen de voorkeur.

De Badhoevedorper speelde eerder voor AFC. ,,Er was ook belangstelling van andere clubs, maar ik wilde graag terug naar Amsterdam en het gesprek met trainer Mark Evers heeft me een heel goed gevoel gegeven. Eigenlijk was ik er toen direct al uit”, vertelt Ruijter tegen het Amsterdamsche Voetbal. ,,,Door de doorstroming met de komst van de Tweede Divisie denk ik dat Swift volgend seizoen een rol van betekenis kan gaan spelen in de Hoofdklasse.”

Selectie Quick Boys 2016-2017

Nieuw: Kenneth Misa Danso (Ajax amateurs), Jordy Groot (SJC)

Blijft: Jan Zoutman (coach), Delano A Cohen, Jerghinio Sahadewsing, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Henry Opoku, Milan Hoek, Gerard Aafjes, Joey Ravensbergen, Jim Gillissen, Max van Steen, Yordi Teijsse, Jesse Driebergen, Mo el Osrouti, Robert Steemers, Martijn de Zwart (doorlopend contract)

Vertrekt: Mike Derlagen (OFC), Mike Ruijter (Swift), Thomas de Vries (Odin ’59), Thom de Vries (FC Rijnvogels), Raymon Kuipers (stopt), Stefan van der Plas (Valken ’68), Ruben van der Does (Ter Leede)

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)