Robbert de Ruiter rekent erop dat de rode kaart van Martin van Eeuwijk geseponeerd wordt. ,,Daar ga ik wel vanuit, ja”, stelde de trainer van FC Lisse na het verlies bij Rijnsburgse Boys. ,,Ik hoop dat de scheidsrechter gaat zeggen: dit heb ik verkeerd beoordeeld. Maar het beeldmateriaal zegt genoeg lijkt me.”

De Ruiter was na afloop scherp in zijn analyse en sprak van een blunder van scheidsrechter Vries, al had hij niet direct de ernst van de situatie door. Of beter gezegd: het gebrek daaraan.

Verontwaardiging
,,Ik niet, maar de scheidsrechter blijkbaar wel. Dan heb je ‘m gewoon op naam gegeven. Zo simpel is het. Als je het niet zeker weet, kun je nooit een rode kaart geven. Achteraf interpreteer ik het helemaal als een overtreding van Prijs. Martin hield zich duidelijk in, maar kon met z’n been nergens heen.”

De Ruiter verweet zijn speler dan ook niets, ook al heeft Van Eeuwijk een rijke geschiedenis met rode kaarten en schorsingen. ,,Juist niet. Vooral omdat hij al weken geweldig positief verdrag vertoont. Op alle fronten: op de training, buiten het veld, in wedstrijden. Daarom is dit extra vervelend.”

Arbiter Vries wenste na afloop van de derby niet in de media te reageren. Via de scheidsrechterbegeleider liet hij weten de beelden gezien te hebben en nog steeds volledig achter zijn beslissing te staan.

Lees ook: ‘Berkhout proeft aan en leert van het hoge Katwijkse niveau’

Archieffoto: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)