Nick Runderkamp is per direct gestopt bij Quick Boys. Op verzoek van de middenvelder is zijn contract met onmiddellijke ingang ontbonden, zo is door de tweededivisionist donderdag bekendgemaakt.

Op de clubsite wordt door bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff tekst en uitleg gegeven. “De Technische Commissie betreurt het vertrek van Nick, maar wij respecteren zijn moedige beslissing. Zijn drukke werkzaamheden als assistent-accountant, de zorg voor zijn piepjonge tweeling en de reistijd vanuit zijn woonplaats naar de club hebben hem doen besluiten om zijn contract in te leveren.”

Ook Runderkamp zelf komt aan het woord. “De laatste tijd merkte ik dat het teveel werd voor mij. De combinatie werk, mijn nieuwe gezinssituatie en het reizen begon me op te breken.”

In zijn afscheidswoordje spreekt de linkspoot lovende woorden over Quick Boys. “Mijn vertrek heeft aan niemand binnen de club gelegen. Ik zal Quick Boys, de mensen met wie ik heb mogen samenwerken en de supporters dan ook nooit vergeten. Vanaf het moment dat ik hier tekende, voelde ik mij erg thuis en werd ik geholpen door iedereen. Ik hoop dat de jongens de goede lijn kunnen doortrekken en er een geweldig seizoen van maken.”

Doelpunt van het jaar
De 27-jarige Runderkamp kwam in de zomer van 2020 over van Volendam, waarvoor hij in 2017 in het betaalde voetbal debuteerde. Een jaar later werd hij een vaste kracht onder oud-FC Lisse-trainer Micha Salden. Dat seizoen maakte hij tegen TOP Oss een goal vanaf de middenlijn, een doelpunt dat door de supporters verkozen werd tot het mooiste doelpunt van dat seizoen.

In totaal speelde Runderkamp 71 duels voor de blauw-witten. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij twaalf assists. Vorig seizoen zat Runderkamp aanvankelijk op de bank, maar wist hij zich uiteindelijk kort voor de winterstop in het basiselftal te spelen. In de eerste twee wedstrijden van dit seizoen viel hij tweemaal in de slotfase in.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Verslag | Quick Boys tegen Scheveningen geen moment in de problemen


POPULAIRE BERICHTEN