Enorm verdrietig nieuws. Ruud Bröring, een icoon voor het voetbal in onze streek, is overleden. Bröring was speler en trainer van Noordwijk en FC Lisse en begon met voetballen bij SJC. Hij werd 76 jaar.

Bröring startte dus in Noordwijk-binnen, maar maakte ‘op Zee’ naam. Zo’n twintig seizoenen speelde hij in de aanval van vv Noordwijk. Bröring was een echte afmaker: technisch misschien niet de meest begaafde, maar wel een aanvaller met een neusje voor de goal en een ongelooflijke drive. Liefst tien keer werd Bröring in die tijd afdelingskampioen.

De titel pakte Bröring later ook als coach op de Duinwetering. In 1999 veroverde Noordwijk onder zijn leiding het kampioenschap in de Hoofdklasse A. In een bizar duel werd Rozenburg met liefst 8-5 verslagen. Bröring stond in onze regio ook twee periodes aan het roer bij FC Lisse, waar hij ook als speler actief was.

Toeval – of niet, zou Johan Cruijff zeggen – was het zaterdagmiddag, kort na zijn overlijden, FC Lisse – Noordwijk. Er werd op gepaste wijze stilgestaan bij het heengaan van de markante Noordwijker, zo vond ook Noordwijk-captain Emiel Wendt. “Een clubicoon bij Noordwijk en FC Lisse. Mooi dat we er op een respectvolle manier mee om zijn gegaan: met een minuut stilte, iedereen rouwbanden om. Het was een sportman in hart en nieren.”

Bij het duel waren ook veel familieleden en vrienden van Bröring aanwezig. VIDB wenst hen veel kracht en sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

Later dit weekend verschijnt nog een uitgebreid artikel op VIDB waarin voormalig teamgenoten, spelers die onder hem trainden en vrienden de persoon Bröring omschrijven.

 


POPULAIRE BERICHTEN