,,Het liep vandaag niet. Er werd weinig strijd geleverd en we voetbalden niet zoals we dat normaal doen’’, aldus Kagia-middenvelder Ruud Heuseveldt na de 4-1 verliespartij tegen Zwammerdam. De openingstreffer viel door een persoonlijke fout van Heuseveld. Het tweede doelpunt van de thuisploeg, een penalty, werd ook veroorzaakt door de middenvelder.

,,Ik maakte een fout en Zwammerdam profiteerde daarvan via een counter”, vervolgt Heuseveldt. ,,De bal moet er dan natuurlijk nog wel in, maar hij werd goed afgerond. Die penalty was terecht. Iedere scheidsrechter zou hem gegeven hebben. Ik maakte een sliding en raakte in eerste instantie de bal. Per ongeluk nam ik ook de spits mee en dan weet je hoe laat het is. Het stond met de rust 2-0, maar we bleven hoop houden.’’

Andere wending

Na de thee kon Niels Ganzevles de wedstrijd een andere wending geven, maar hij miste dé kans op de aansluitingstreffer. ,,In de tweede helft kwam Ben van der Lans erin en hij ging op mijn plek spelen”, vertelt Heuseveldt. ,,Ik ging meer naar voren. In de eerste tien minuten speelden we weer ons eigen spel en kregen we gelijk een grote kans. Ik gaf een bal breed op Niels, maar hij miste hem. Die kans had erin gemoeten, maar dat kan iedereen overkomen. Als hij zit, dan staat het 2-1 en kan het heel anders  lopen. Het gebeurde niet en dan toen vervielen we weer in het spel van de eerste helft, met dit eindresultaat tot gevolg.

Wat er volgens Heuseveldt echt ontbrak was strijd. ,,Toen het eenmaal 3-0 werd, kwamen er wat onderlinge irritaties. We moeten allemaal in de spiegel kijken en onze stinkende best gaan doen. Het veld was ook niet al te best en dan moet je er nog meer voor vechten. We deden dat niet. Het kwam er niet uit. Als iedereen er niet hard genoeg voor werkt, loop je achter de feiten aan. Maar er is geen man overboord. Het overkomt de beste. De ene keer verlies je en de andere keer win je.’’

Tekst: Danny van den Bosch