"banner

Met zijn snelheid is Aidan Ryan één van de blikvangers bij SV Hillegom. Voor trainers Bas Naber, Arend Jan Kranenburg en Stefan Teeken was de buitenspeler ook altijd een zekerheidje. Des te opvallender is het, dat Ryan nog altijd geen duidelijkheid heeft gegeven over zijn toekomst op De Zanderij. Blijft hij? Vertrekt hij naar een andere club? Of wil hij een niveau lager gaan spelen? 

De reden dat hij onduidelijk is over zijn toekomst heeft niets te maken met de club zelf. Nog steeds gaat de rappe aanvaller met veel plezier naar zijn club. Toch zoeken verschillenden gedachtes in z’n hoofd naar voorrang. Binnenkort wordt hij 25 jaar en nu spookt er één vraag door zijn hoofd: waar ligt zijn plafond?

,,Als ik de stap naar een hoger niveau ooit nog wil maken, dan moet het langzamerhand wel gaan gebeuren.”

Enerzijds heeft Ryan al duidelijkheid gegeven aan Hillegom, maar toch sluit hij een vertrek op De Zanderij niet uit. ,,Ik ga sowieso door met voetballen”, is hij duidelijk. ,,Ik wil alle opties voor mezelf open houden. Als ik nu zeg dat ik bij Hillegom blijf, dan sluit ik voor mezelf een hele hoop opties af en dat wil ik nog niet.”

Het juiste moment
Overigens is de gedachte van de aanvaller niet gek. Vorig seizoen, toen de ploeg het moeilijk had en tegen degradatie knokte, was hij één van de uitblinkers. Zijn rendement moest nog omhoog, maar toch bezorgde de rechtsbuiten zijn directe tegenstanders vervelende middagen. Ook dit seizoen is dat het geval. Het feit dat hij met zijn spel heeft aangetoond een ploeg op sleeptouw te nemen, zorgt voor vraagtekens bij de Vogelenzanger.

,,Het wordt Hillegom of een stap hogerop.”

,,Als ik de stap naar een hoger niveau ooit nog wil maken, dan moet het langzamerhand wel gaan gebeuren. Ik heb er ook vrede mee om nog een jaar hier bij Hillegom te voetballen en daarna de stap te maken. Ik heb het nog onwijs naar m’n zin hier, dus daar zou ik geen moeite mee hebben. Ik ga in ieder geval niet een stap terug doen door met vrienden of iets dergelijks te gaan voetballen. Het wordt Hillegom of een stap hogerop.”

Dit seizoen is de voorhoedespeler een vaste waarde. Ook na het vertrek van Teeken blijft de buitenspeler in de basiself starten. Overigens heeft de behendige dribbelaar dit seizoen drie goals gemaakt.

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:De cirkel is rond en hoop lonkt bij Hillegom’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein