Twee zielen, één gedachte. Waar de ene denkt aan de pass, gaat de andere al lopen. Het is de chemie tussen twee broertjes op één veld. Er zijn voorbeelden genoeg te vinden in het voetbal. Denk aan de broertjes De Boer, de Koemannetjes of Siem en Luuk de Jong. De Sassenheimse broertjes Safi lachen bij het aanhoren van die namen. ,,Ja, zet ons maar bij dat lijstje. Dat klinkt wel leuk.”

Ze werden samen groot bij Ter Leede, droegen met plezier het geel-rode shirt. Maar door omstandigheden lieten de voetbalbroers elkaars handen figuurlijk los op het veld. Sepehr Safi vertrok naar Teylingen. Sohrab een jaar later naar RKAVV in Leidschendam. Beide acterend op zondag. Weinig tijd voor elkaar op het veld. Mama naar het ene veld, stiefvader naar het andere veld.

,,Ik weet dat ik uit de Tweede Klasse kom, en dat ik dus een tandje bij zal moeten zetten.”

Maar vanaf volgend jaar verandert de wereld weer voor de familie Safi. Beide heren voetballen weer onder één dak. De Leidse eersteklasser FC Boshuizen wordt hun nieuwe onderkomen. Voor Sohrab is het na RKAVV (Hoofdklasse) juist een stap terug, voor Sepehr de kans om zichzelf te bewijzen op een hoger niveau.

Zomer
De speler die tegen ODB voorlopig zijn laatste duel heeft gespeeld verwacht geen aanpassingsproblemen. ,,Deze zomer blijf ik doortrainen. Ik verwacht in Leiden mijn minuten te gaan maken. Ik weet dat ik uit de Tweede Klasse kom, en dat ik dus een tandje bij zal moeten zetten. Maar uiteindelijk wil ik me in de basis voetballen. Anders zou ik die stap niet maken. We gaan samen knallen daar.”

Zijn broer knikt trots met zijn hoofd mee als de woorden soepel uit de mond rollen van Sepehr na het lijfsbehoud van Teylingen. Na een jaartje RKAVV kent Sohrab inmiddels de klappen van de zweep. ,,De mentaliteit en kracht heeft Sepehr. Weet je wat het is: Boshuizen is een ploeg die meespeelt in de top van de Eerste Klasse. Als je bovenin meedraait, ga je mee in het spel van de ploeg. Het is jezelf optrekken aan het niveau en beter worden. Het hoeft niet allemaal in één jaar. Dat is bij mij ook gebleken. Ik kwam ook niet zomaar in de basis terecht van RKAVV.”

,,Het ergste zou zijn dat we elkaars concurrenten worden.”

Het avontuur komt steeds dichterbij voor de Safi’s. Net op het moment dat het met Sepehr misschien weer wat beter gaat bij Teylingen. Hoewel hij geen onomstreden basisplaats meer had, begon Sepehr ook tegen ODB weer vanaf het eerste fluitsignaal. ,,Maar we hebben een mooie aanbieding gehad, om samen aan de slag te gaan. We gaan het gewoon een jaartje daar proberen. Dan zien we het wel weer verder.”

Gedachten
,,Als we het maar naar ons zin hebben samen.” De zin komt recht uit het hart van Sohrab. De twee broers spreken elkaar veel over hun gezamelijke Leidse avontuur. ,,We bedenken samen de meest ideale scenario’s. Maar we moeten ook rekening houden met andere dingen die een negatieve invloed kunnen hebben; dat zijn blessures, schorsingen, of dat iemand van ons op de bank komt. Het ergste zou zijn dat we elkaars concurrenten worden.”

,,Het doel is om samen te spelen. Ik op het middenveld, Sepehr in de aanval”, vervolgt Sohrab Safi. Hoewel het lijstje van bekende voetbalbroers met gelach werd ontvangen, ligt het uiteindelijk doel niet eens zo ver weg van die uitspraak. Wat zou het mooi zijn als Safi een bekende naam wordt in Leiden. ,,Ik denk dat Safi wel in dat mooie rijtje past, haha. Zonder grappen. Als we er maar lol hebben en hopelijk belangrijk kunnen worden.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)