Het vertrek van Jerghinio Sahadewsing bij Quick Boys hing al een tijdje in de lucht volgens Amsterdamse media, maar vrijdag werd het definitief. De spelmaker van de Katwijkers vertrekt na twee seizoenen en zet zijn carrière voort in zijn eigen stad Amsterdam. Hij gaat voetballen voor de nu nog derdedivisionist De Dijk.

,,Als je de vraag stelt of dat de belangrijkste reden is, is dat niet zo”, begint de middenvelder. ,,Maar het speelt zeker voor een groot gedeelte mee. Ik heb negen jaar in de file naar de Bollenstreek gereden en moest altijd vroeg van huis. In de winter is het donker als je thuis vertrekt. Dan is het lekker als je maar tien minuutjes in de auto hoeft te zitten. Zeker met een dochtertje van negen maanden. Die kan ik zo langer zien in de avond.”

Totale pakket
Het is het totale pakket, stelt de spelmaker. Om te beginnen staat De Dijk met zeven punten voorsprong aan kop in de Derde Divisie zondag en het moet raar lopen wil de ploeg de stap niet maken naar de Tweede Divisie. Die ambitie heeft de club ook en daar zijn ook de middelen naar. Het is geen geheim dat bij De Dijk alles goed is geregeld. ,,Ik word 32, en ik weet zeker dat ik nog m’n steentje meer dan kan bijdragen. Ik ben nog superfit. Maar als ik de stap wil maken, moet ik niet te lang wachten. En je wilt toch het hoogste bereiken. Ik ben geen jongen die wil meehobbelen op status of naam. Dan stop ik.”

Hij werd begin januari gebeld door de club uit zijn stad. ,,Bij Quick Boys beginnen de gesprekken meestal pas rond deze tijd. Ik had dus nog geen aanbieding op zak. Het verhaal van De Dijk sprak mij erg aan en toen heb ik die keuze vrij snel gemaakt. Als alle voorwaarden goed zijn geregeld, is het niet zo moeilijk. Als Amsterdammer had je vroeger op hoog amateurniveau niet veel keuze. Alleen AFC en daarna viel er een gat. Dat heeft De Dijk prima opgevuld en dan is het lekker dat ik in een gespreid bedje terechtkom met jongens die ik bijna allemaal ken, waaronder mijn beste maatje Kevin Westmaas, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Tony Tol en Nick Kuipers, waar ik allemaal of mee heb gespeeld of jaren tegen heb gevoetbald.”

Zijn huidige club reageerde uiteraard teleurgesteld. ,,Ze waren niet blij nee, maar het heeft helemaal niets met Quick Boys te maken. Ik heb het prima naar mijn zin en we gaan er nog een goed halfjaar van maken met z’n allen.”

Buiten spel
Voorlopig staat de middenvelder nog even buitenspel met het herstel na een knie-operatie. Vlak voor de winterstop werd de Amsterdammer geholpen aan een gescheurde meniscus. ,,Zo’n drie maanden geleden gebeurde het op de training. Daarna kon ik met een goede behandeling wel gewoon spelen en trainen. Maar vlak voor de winterstop in de warming-up tegen FC Lisse voelde ik dat de knie volliep na een sprint. Ik heb de wedstrijd nog uitgespeeld, maar vijf dagen later ben ik geopereerd en hebben ze een stukje weggeknipt.”

Sahadewsing ligt er nog zo’n vier weken uit. ,,Er staat acht weken voor en ik had het geluk dat ik tot de winterstop alles heb kunnen spelen. Gisteren was het afgelast, dat kwam mij wel goed uit. Ik verwacht ergens begin maart weer te spelen.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom