‘Ambitieus en gedreven’, twee woorden die Çem Sahin typeren. De 21-jarige Haagse linkspoot keek in zijn jeugd rond in de keukens van ADO Den Haag en Sparta. Bij Jong Twente strandde zijn mogelijke profcarrière vooralsnog. De kans om alsnog te slagen in het betaalde voetbal heeft Sahin echter nog niet uit zijn hoofd gezet. Deze zomer streek hij neer op Nieuw Zuid. ,,Daar wil ik graag laten zien dat mijn vroegere clubs het niet goed hebben gezien. Hier wil ik eerst slagen, daarna zie ik wel wat er verder nog op mijn pad komt.”

,,Het was eigenlijk steeds net niet”, vervolgt Sahin. ,,Na Sparta koos ik twee jaar geleden voor Jong Twente. De afstand tussen Den Haag en Enschede was eigenlijk best groot. Dat was wel even wennen. Ik miste mijn familie dat jaar best wel. Mijn ouders hebben mij dan ook altijd en overal in gesteund. Net zoals ze dat nog altijd doen.”

,,Vervolgens deed de kans zich voor om in Istanbul bij Sariyer, een club op het tweede Turkse niveau, stage te gaan lopen. Dat is natuurlijk helemaal een eind weg, maar mijn Turkse roots zette me over dat probleem heen. Uiteindelijk liep dat op niets uit en eenmaal terug in Nederland was het moeilijk om een club te vinden. Ik bleek niet zomaar even speelgerechtigd te zijn.”

,,Een oefenpot spelen voor duizend toeschouwers. Echt mooi.”

,,VELO uit Poeldijk slaagde er gelukkig in om dat probleem voor me op te lossen. Het werd een mooi seizoen daar en al snel meldde Scheveningen zich voor me. Met die club heb ik ook gesproken, maar toen Quick Boys zich ook meldde was de keuze snel gemaakt. Een mooiere en grotere club met een enorme aanhang. Het klikte al snel en komend seizoen mag ik me speler van Quick Boys noemen”, vat Sahin de afgelopen jaren vlotjes samen.

Kansen
Voor het publiek in onze regio is Sahin (nog) een onbeschreven blad. Bijna twee weken geleden, in het met 5-3 gewonnen oefenduel bij Kozakken Boys, gaf hij alvast een eerste visitekaartje af door tweemaal te scoren.  ,,Ja, dat ging wel lekker”, klinkt het bescheiden.

,,Het is nog maar de oefenperiode, maar omdat we met een flink vernieuwde spelersgroep en een bijna helemaal andere staf starten, begint iedereen hier echt op nul. Dan moet je de kansen die je krijgt ook grijpen. Deze week speelden we bij VVSB. Ik startte op de bank. Op die plek en later op het veld heb ik genoten van de ambiance. Een oefenpot spelen voor duizend toeschouwers. Echt mooi.”

,,We kunnen ons ook niet verstoppen, ons doel is om dit seizoen een stap omhoog te zetten.”

Als voetballer komt Sahin op zeven of tien het beste uit de voeten. Spelen achter de spits is eigenlijk echt ‘zijn ding’. ,,Ik wil graag de creatieve speler zijn. Ik durf te zeggen dat ik een goede dribbel in huis heb, waarbij ik mijn medespelers wil laten scoren en zelf ook mijn doelpuntjes mee wil pikken.”

,,Als dat bij Quick Boys gaat lukken, wordt het echt een mooi seizoen. Dit is een ambitieuze club. We kunnen ons ook niet verstoppen, ons doel is om dit seizoen een stap omhoog te zetten. Liefst als kampioen, maar als dat niet lukt mag het ook indirect”, lacht Sahin aan de vooravond van het naderende seizoen.

Geluk
Een mogelijke profcarrière sluit Sahin nog altijd niet uit, maar om het zover te laten komen zijn er eerst prestaties nodig. Die zal hij bij en met Quick Boys moeten leveren. ,,Daarom ga ik er dit jaar vol voor. Om zover te komen heb je ook een portie geluk nodig. Vaak was het net niet. De keer dat het net wel is komt hopelijk nog. Laat het hier eerst maar eens een mooi seizoen worden voor de club en voor mij.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: ‘Winter wordt technisch manager bij FC Lisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)