FC Lisse leed vandaag in het cruciale duel bij Hoek een kansloze 3-0 nederlaag. ,,We hadden een collectieve offday. Niemand uitgezonderd”, aldus een teleurgestelde trainer Misha Salden. Door het verlies verkeert de ploeg nog steeds in grote onzekerheid of het ook volgend seizoen in de Topklasse speelt.

Drie punten zouden Lisse veel lucht hebben verschaft. Hoe het kon dat zijn elftal juist in dit duel van levensbelang niet thuis gaf, wist Salden ook niet. ,,Als je dat weet, gebeurt het ook niet. Dit is wel een hele grote teleurstelling.”

Wanhopen doet de oefenmeester, die aan zijn laatste weken bezig is op Ter Specke, nog niet. ,,Die vraag wordt me al weken gesteld. Maar we hebben het nog steeds in eigen hand. Maandag tegen Spakenburg is weer een nieuwe wedstrijd. Hier moeten we niet te lang om rouwen. En al verliezen we die ook, dan staan we nog steeds veilig. We krijgen onze concurrenten nog, dus ik zie geen reden om mij ernstige zorgen te maken.”

Kaas van het brood laten eten

In Zeeland ging Lisse onderuit door een gebrek aan scherpte en knullig verdedigen. ,,De 2-0 viel nadat wij eerst een corner kregen. Dat mag nooit gebeuren. Na de 1-0 lieten we sowieso het kaas van ons brood eten. We waren niet meedogenloos genoeg. Zij hadden het in een eerder stadium al af kunnen maken. Zelf hebben we twee kleine kansjes gehad. We hebben dikverdiend verloren.”

De thuiswedstrijd op paasmaandag tegen Spakenburg levert Salden sowieso persoonlijke problemen op. Tom Broekhuizen, die rood kreeg, en Roel de Goede zijn geschorst. ,,Maar ook dat kunnen we opvangen, dat hebben we vorige week laten zien tegen Kozakken Boys.”

Grote ingrepen hoeft de buitenwacht ondanks de nederlaag niet te verwachten. ,,We hebben een visie en daar blijven we ook nu het moeilijker is achter staan. We werken keihard om een zo optimaal resultaat te boeken. We hebben er nog steeds vertrouwen in.”

Hoek – FC Lisse 3-0 (1-0). 40. De Munter 1-0, 72. Doesburg 2-0, 90. Clinckemaillie 3-0. 

Rode kaart: 84. Broekhuizen (FC Lisse)

FC Lisse: De Vries, Valk, Zoontjes, Winter, De Goede, Van Heulen, Broekhuizen, Vermeulen (57. Messaoud), Hardenberg (67. Rauws), Pauw, Fokkema (76. Monteny)

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Marcel van den Bos

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)