FC Lisse putte vorige week moed uit een verdienstelijke remise bij HHC Hardenberg, maar kreeg vandaag weer een nieuwe opdoffer te verwerken. Voor eigen publiek werd met 4-0 verloren van GVVV. ,,Dat er een ommekeer moet komen, lijkt me duidelijk”, stelde trainer Misha Salden. Zijn ploeg bleef voor de vijfde wedstrijd op rij verstoken van een overwinning.

GVVV-oefenmeester Erik Assink, in het verleden coach van Ter Leede, vond de uitslag niet eens geflatteerd. ,,FC Lisse heeft nagenoeg niets in aanvallend opzicht gecreëerd. Ik kon me in de tweede helft zelfs luxewissels voor jongens met lichte pijntjes permitteren.”

Zowel FC Lisse als GVVV had personele gebreken. Bij de thuisploeg ontbrak onder meer Koen Fokkema. Eric Assink mistte sterkhouders Simon Brouwer en Wilco den Hartog. Het spel van GVVV leed er niet onder.

Gelijkwaardig

FC Lisse was de eerste helft minimaal gelijkwaardig. Het forceerde zes corners, maar scoorde niet. De beste kansen waren voor de ploeg uit Veenendaal. Rond de 28e minuut viel de 0-1. Hofman schoot van ruim dertig meter met verve een vrije trap binnen. Het was een behoorlijke tik voor de Lissenaren, die daar zichtbaar even van moesten bijkomen.

GVVV had toen de genadeklap kunnen uitdelen, maar hield Lisse echter in leven. ,,Eigenlijk hadden we bij rust ruimer voor moeten staan”, zei Assink. ,,De 0-1 was wel een hele minimale verhouding van de eerste helft. Het had eigenlijk 0-2 of 0-3 moeten zijn.”

Salden dacht er vanuit Lisse-perspectief iets anders over. ,,De eerste helft waren wij gelijkwaardig aan GVVV. We hebben inderdaad te weinig kansen gehad. Kijk, je moet ook zorgen dat een aanval een kans wordt. Op het verkeerde moment een bal afleggen waar je eigenlijk had moeten schieten kan dan het verschil maken. Je moet de tegenstander ook pijn doen. De daadkracht richting het doel van de tegenstander was er gewoon te weinig vandaag.”

Deceptie

Met die daadkracht had GVVV geen moeite. Binnen twintig minuten in de tweede helft zat de wedstrijd in het slot. Eerst scoorde Grot met een schitterende volley, na mooi voorbereidend werk van Joey Snijders. Luttele minuten later was het Martin van Eck die scoorde, na een intikker. Zes minuten later was de deceptie compleet toen opnieuw Grot er 0-4 van maakte.

Na afloop was Salden teleurgesteld over het resultaat. ,,Dat er een ommekeer moet komen lijkt me duidelijk. Het is hard werken met elkaar. Vorige week troffen we HHC, vandaag GVVV en volgende week Spakenburg. Dat is een lastige serie. Wij moeten nu met elkaar zorgen dat we de rug weer rechten. De punten die niet goed gaan moeten we verbeteren. Als je tegenstander als GVVV of Spakenburg of wie dan ook in de Topklasse de ruimte geeft, weten ze daar wel raad mee. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar we doen dit met z’n allen. Ik zie geen reden om mijn manier van werken of de speelwijze te veranderen. Dit is waar je voor kiest en daar moet je aan blijven werken. Dat zal ik altijd blijven doen. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in dat het wel weer goed komt.”