Misha Salden maakte na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Hoek (2-0) bekend dat hij FC Lisse aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. ,,Ik heb aangegeven aan het bestuur dat ik volgend seizoen niet meer bij de club werk. De kans is groot dat ik in ga op een mooie, andere aanbieding. Die heb ik al op zak.”

Salden doelt op een aanbod van FC Volendam, waar hij fulltime in dienst kan treden. Momenteel werkt hij daar nog parttime als hoofd jeugdopleidingen en technisch manager. ,,Ik ben daarover met Volendam in gesprek.”

,,Nog niets is zeker”, vertelt Salden. ,,Ik moet sowieso nog nadenken of ik daar ja op zeg. En mocht ik niet fulltime voor FC Volendam gaan werken, komt er wel wat anders. Daar ben ik van overtuigd.”

Fantastisch jaren

Het was volgens Salden geen gemakkelijke beslissing. ,,Ik zit hier zes jaar. Heb fantastisch samengewerkt met iedereen. Dan moet je open en eerlijk zijn. Nu heeft Lisse tijd genoeg om een goede opvolger te vinden. Als ik het rond de winterstop zeg, is iedereen al bezet. Het was de afgelopen jaren al steeds de vraag of ik bleef of niet. Het is moeilijk afscheid nemen als je het ergens naar je zin hebt. En dat heb ik het hier bij Lisse zeker. Nog steeds.”

Salden promoveerde met FC Lisse in 2010 naar de Topklasse. Het beste resultaat daarin was de zesde plaats die in 2013 werd behaald. Salden sloot af met een glimlach. ,,Er zullen ook spelers zijn die denken: ‘eindelijk, krijg ik ook een keer een kans’.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: FC Lisse/Marcel van den Bos


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)