Misha Salden maakte na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Hoek (2-0) bekend dat hij FC Lisse aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. ,,Ik heb aangegeven aan het bestuur dat ik volgend seizoen niet meer bij de club werk. De kans is groot dat ik in ga op een mooie, andere aanbieding. Die heb ik al op zak.”

Salden doelt op een aanbod van FC Volendam, waar hij fulltime in dienst kan treden. Momenteel werkt hij daar nog parttime als hoofd jeugdopleidingen en technisch manager. ,,Ik ben daarover met Volendam in gesprek.”

,,Nog niets is zeker”, vertelt Salden. ,,Ik moet sowieso nog nadenken of ik daar ja op zeg. En mocht ik niet fulltime voor FC Volendam gaan werken, komt er wel wat anders. Daar ben ik van overtuigd.”

Fantastisch jaren

Het was volgens Salden geen gemakkelijke beslissing. ,,Ik zit hier zes jaar. Heb fantastisch samengewerkt met iedereen. Dan moet je open en eerlijk zijn. Nu heeft Lisse tijd genoeg om een goede opvolger te vinden. Als ik het rond de winterstop zeg, is iedereen al bezet. Het was de afgelopen jaren al steeds de vraag of ik bleef of niet. Het is moeilijk afscheid nemen als je het ergens naar je zin hebt. En dat heb ik het hier bij Lisse zeker. Nog steeds.”

Salden promoveerde met FC Lisse in 2010 naar de Topklasse. Het beste resultaat daarin was de zesde plaats die in 2013 werd behaald. Salden sloot af met een glimlach. ,,Er zullen ook spelers zijn die denken: ‘eindelijk, krijg ik ook een keer een kans’.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: FC Lisse/Marcel van den Bos


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude