De zaterdagse Topklasse gaat morgen voor FC Lisse van start tegen Excelsior Maassluis. Het is te hopen dat de start van de competitie voor de Lissenaren anders verloopt dan de gehele voorbereiding, waarin geen enkele overwinning werd geboekt.

Een goede voorbereiding kende Lisse dus niet en dat is nog zacht uitgedrukt. Trainer Misha Salden is desondanks redelijk tevreden over hoe het tot nog toe gaat. ,,We hebben wat aanloopproblemen gehad. Ik ben vooral benieuwd hoe we er voor staan nu het er echt om gaat. Win je morgen heb je een goede voorbereiding gehad en verlies je dan was het een slechte. Zo opportunistisch is het.”

Met het terughalen van Kevin Winter, acht andere aanwinsten en de van zware knieblessures herstelde Mo Messaoud, Lars Rauws en Rik Vermeulen is Lisse er op het oog sterker op geworden. Salden waakt echter voor overmoed. ,,Mo, Lars en Rik zijn alle drie nog niet de oude, dus ik vind het moeilijk te zeggen. Zijn deze jongens fit dan zijn we er inderdaad sterker op geworden, maar vergeet niet dat we met Dennis Greuter en Hanne Hagary ook twee basisspelers zijn verloren.”

Wedstrijdfit

De oud-prof mist morgen zeker clubjongens Kevin Weijers en Vermeulen. Verdediger Weijers liep vorige week een scheurtje op in zijn meniscus. Vermeulen is zoals gezegd op de weg terug van een slepende knieblessure, die hem vorig seizoen lange tijd aan de kant hield. ,,Rik moet nu eerst helemaal wedstrijdfit worden. In de laatste oefenwedstrijd stapte hij nog voortijdig uit. Hij moet minuten gaan maken.”

Als favorieten voor de titel ziet Salden Spakenburg, IJsselmeervogels en HHC Hardenberg. ,,Die laatste ploeg is voor mij de grootste kanshebber. Daaronder zal het dicht bij elkaar liggen. GVVV mist ten opzichte van vorig jaar Dennis van Meegdenburg. Dat scheelt twintig goals en een hoop persoonlijkheid. Die zie ik nu niet direct als favoriet.”

Top vijf realistisch

Voor zijn eigen formatie zet hij in op een positie bij de top vijf. ,,Dat is een uitdaging, maar wel realistisch. Vorig jaar scheelde het maar vier punten met de nummer drie, dan vind ik dit een mooie doelstelling. Een hogere positie nastreven, is niet reëel.”

De drie punten in eigen huis houden tijdens de seizoensoverture zal geen gemakkelijke opgave worden. Weliswaar werd vorig seizoen twee keer gewonnen van de Zuid-Hollanders, volgens Salden is Excelsior Maasluis er sterker op geworden. ,,Ze hebben een aantal fysiek sterke jongens erbij gekregen met behoorlijk wat lengte. Het is een uitgebalanceerd elftal. Ik verwacht een open wedstrijd die beide kanten op kan gaan.”

Salden weet met welke elf spelers hij de competitie gaat aanvatten. ,,Ik ben er wel uit en de spelers weten het ook. We hebben de hele voorbereiding ergens naartoe gewerkt en dat moet er nu uitkomen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN