Sam van der Veek stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. De middenvelder, die zijn wedstrijden bij Kagia afwerkt, heeft na lang nadenken dat besluit genomen. Ondanks dat hij meer dan regelmatig speelt en goed in de groep ligt, wil hij zich de komende jaren op andere vlakken richten. 

Na jaren op het middenveld te hebben gespeeld bij FC Lisse zondag, besloot Van der Veek in de zomer van 2016 om naar Lisserbroek over te stappen. De zondagstak van Lisse werd opgeheven en daarom koos de Lisser ervoor om zijn heil over de brug te zoeken. Samen met meerdere teamgenoten ging hij in het oranjeshirt van Kagia spelen. Daar komt na dit seizoen een einde aan.

Definitief
,,Het klopt dat het nu definitief is”, begint de Kagiaan over zijn besluit om te stoppen. ,,Voor nu heb ik het besluit genomen, maar ik heb de optie om er op terug te komen. Ik heb het maandag aan René (Ras, red.) verteld en hij zei dat ik bij twijfel altijd op mijn besluit terug kan komen. Ik heb twintig jaar lang gevoetbald en daar bestaat mijn leven ook nu nog uit. Er zijn alleen meerdere sporten die ik leuk vind. Bijvoorbeeld tennissen of fitnissen. Ik wil even aankijken hoe het is om een jaar niet te voetballen.”

,,Ik had ook de optie om bij FC Lisse 3 te gaan spelen met wat oud-teamgenoten.”

De middenvelder ging de afgelopen weken met minder plezier naar de training. Wedstrijden spelen bleef leuk, maar in de regen en kou trainen, was niet meer voor Van der Veek weggelegd. De controlerende middenvelder noemde het zelf dan ook een ‘winterdip.’

Positief
Nadat hij het besluit had genomen om te stoppen bij Kagia, werd de Lisser overspoeld met positieve berichten. De mensen bij de club zagen liever niet dat hij vertrok, maar de aandacht deed hem goed. De doelstelling voor de oud-speler van FC Lisse blijft dan ook om het seizoen goed af te sluiten in Lisserbroek.

,,Dat blijft zeker het doel”, gaat de middenvelder verder over zijn laatste weken bij de club. ,,Ik heb het hier altijd goed naar mijn zin gehad en zaterdag na de wedstrijd kwamen er ook een paar teamgenoten op mij af. Ik werd zaterdag ook uitverkozen tot ‘Man of the Match’, dus dat is ook dan wel weer leuk. Ik merkte ook aan mezelf dat ik met minder druk speelde en lekker vrijuit kon voetballen.”

,,Ik was afgelopen zaterdag nog op zijn housewarming. Hij probeerde mij nog te overtuigen.”

,,Voor nu is het de beste beslissing om te stoppen met voetballen. Ik had ook de optie om bij FC Lisse 3 te gaan spelen met wat oud-teamgenoten. Die spelen op een redelijk niveau. Ik heb niet een definitief aanbod gekregen, alleen die jongens vroegen er wel naar. Sinds ik heb gezegd dat ik ben gestopt, gaat het wel lekker. Het ligt niet aan het team. De sfeer is namelijk nog steeds goed in het team.”

Meiland
Joost Meiland komt juist komend seizoen over van sv Hillegom naar de Kikkerbeetstraat. De verdediger hoorde met teleurstelling dat Van der Veek zijn besluit had genomen. ,,Ik was afgelopen zaterdag nog op zijn housewarming. Hij probeerde mij nog te overtuigen, maar mijn besluit staat vast. Dit is iets wat al meerdere jaren speelt.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Haarlems talent maakt overstap naar Ter Leede’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)