Steven Sanchez Angulo ziet het helemaal zitten. De overstap naar Katwijk klinkt de aanvaller van RKAVV als muziek in de oren. ,,Katwijk is een mooie, ambitieuze club, die mij echt overtuigd heeft”, vertelt de geboren Colombiaan.

,,Zelf ben ik ook ambitieus, iemand die het hoogst haalbare nastreeft”, vervolgt Sanchez Angulo. ,,De mensen bij Katwijk hebben me uitgelegd hoe ze te werk gaan en dat ze echt spelers beter willen maken. Het verhaal sprak me aan. Katwijk speelt volgend seizoen in de Topklasse en wil de stap naar de Tweede Divisie maken. Dit is een mooie stap vanuit de Eerste Klasse met RKAVV. Mijn doel is nog om profvoetballer te worden. Daar knok ik hard voor.”

Dinamo Boekarest

Sanchez Angulo heeft naar eigen zeggen dit seizoen bij RKAVV het plezier teruggevonden. Na zijn ADO-tijd, waar hij de jeugdopleiding doorliep en een tijdje bij de beloften speelde, raakte zijn carrière even in het slop. Stages in Roemenië en Turkije brachten niet het gewenste resultaat.

,,Ik heb stage gelopen bij Dinamo Boekarest, maar dat ging heel moeizaam.  Het was er min vijf en het viel niet mee om mezelf onder die omstandigheden te laten zien”, vertelt Sanchez Angulo. ,,Daarna ben ik ook nog in Turkije geweest, bij een derde divisie-club. Ze wilden me graag hebben, maar ik werd vertegenwoordigd door de verkeerde personen. Ze vroegen meer geld dan nodig was, waardoor het niet doorging. Bovendien hadden ze mij ook een grotere club beloofd.”

Sanchez Angulo keerde terug naar Nederland en kwam een seizoen niet in clubverband in actie. Hij trainde nog een halfjaar mee met derdeklasser De Ster, maar ‘dat ging nergens over’. ,,Ik ben in die periode het plezier kwijtgeraakt en heb zelfs een halfjaar helemaal niet getraind. Vervolgens benaderde Bas Steffens, de trainer van RKAVV, mij. Hij wilde me graag hebben. Ik vond het prima. Het was lekker dichtbij en ik kende al een aantal jongens. Ik ben achteraf blij dat ik het gedaan heb.”

Kampioenschap

RKAVV presteert dit seizoen uitstekend met de koppositie in 1B. Bovendien haalde de club de laatste acht van de Districtsbeker, waarin Barendrecht de tegenstander is. ,,Een mooie uitdaging”, aldus de aanvaller over de bekerloting. ,,Het geloof en de kwaliteit is er bovendien om kampioen te worden. Daar gaan we vol voor.”

Ondanks dat Sanchez Angulo het goed naar zijn zin heeft, vindt hij niet moeilijk om na een seizoen alweer te vertrekken. ,,Ik heb RKAVV vooraf van mijn plannen verteld. Ze wisten dat als er iets moois voorbij zou komen, ik het zou aanpakken.” Naast Katwijk meldde ook VVSB zich. De Noordwijkerhoutse club had twee jaar geleden ook al interesse, maar zette niet door.

Al met al is Sanchez Angulo content met zijn keuze, ondanks dat hij weet dat hij aan de bak moet. Met Jeffrey Jongeneelen, Donny van Oijen, Marciano Mengerink en Kevin Sterling heeft hij geen misselijke concurrentie. ,,Maar ik ga graag de strijd aan”, vertelt de speler met Zuid-Amerikaanse root. Volgens Sanchez Angulo heeft Katwijk een attractieve voetballer binnengehaald. ,,Ik ben een snelle, technische aanvaller, die graag het publiek wil vermaken.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)