Ter Leede gaat zaterdag sowieso met twee supportersbussen naar het duel ODIN’59 – Ter Leede. Dat laat Peter Scheltus, voorzitter van Stichtint Topvoetbal van de Sassenheimers, desgevraagd weten aan Voetbal in de Bollenstreek. De winnaar van het tweeluik speelt volgend jaar in de Derde Divisie. Op De Roodemolen werd het een week geleden 1-1.

De ploeg van Henk Wisman had een eventueel kampioenschap in de Hoofdklasse eerder dit seizoen in eigen handen. Maar na de 2-0 nederlaag bij Argon, zag het Spijkenisse op de laatste speeldag met de titel aan de haal gaan. En dus viel de nacompetitie wat rouw op het dak van de uiteindelijke nummer twee van de Hoofdklasse. ,,Inmiddels zijn we er wel overheen en zijn we weer met frisse moed bezig”, bemerkt Scheltus. ,,We gaan proberen er het beste uit te halen.”

,,Het sowieso is een fantastisch seizoen geweest”, haalt de preses de druk van het duel van zaterdag af. ,,Het eerste heeft het fantastisch gedaan, het twee heeft het fantastisch gedaan [tweede plaats als promovendus. red] en het derde is ook kampioen geworden. Veelal met eigen jongens. Binnen de Stichting Topvoetbal Ter Leede, waar ik dan verantwoordelijk voor ben is dat geweldig. En morgen kan het nog extra bekroond worden tegen ODIN’59.”

Geldboom
De Sassenheimse club komt er dit seizoen openlijk voor uit dat de geldbomen niet tot aan de hemel groeien op De Roodemolen. En daar heeft Scheltus voor de wedstrijd in Heemskerk een slim trucje op gevonden. ,,Ik heb ODIN gebeld en gezegd: regelen jullie de bloemen? Als jullie winnen zijn ze voor jullie en anders zijn ze voor ons. Wie niet sterk is moet slim zijn en wie niet rijk is ook. Het wordt in ieder geval een duurzame wedstrijd op deze manier.”

Met die uitspraak in het achterhoofd is het duidelijk dat het voor Ter Leede geen bittere noodzaak is om te promoveren, maar dat het wel een mooi cadeau zou kunnen zijn na een prima seizoen. ,,Wij zijn een prestatieve voetbalclub, dus willen we winnen. Als het niet lukt is het geen ramp. Er zit wel druk op, maar geen negatieve druk. Winnen we? Dan gaan we een feestje bouwen in de kantine. Er is ook Champions League finale op groot scherm. Als bestuur en als club zijn we er klaar voor. Het zal spannend worden morgen, maar als het lukt gaat we door tot laat.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)