Wim Schaap neemt komend seizoen plaats op de bank bij vv Katwijk als rechterhand van Jack van den Berg. Voor Schaap (61) is het spelletje voetbal nog te leuk om überhaupt aan het woord stoppen te denken. Komend seizoen gaat hij samen met de technische staf en de spelers op jacht naar het volgende doel: de titel prolongeren. 

Aan presteren en tactieken zit Schaap op dit moment niet denken. De trainer geniet van zijn welverdiende vakantie in Frankrijk. Aan passie zal het nooit ontbreken bij de Hagenaar. Ondanks dat hij even van zijn rust aan het genieten is, blijft hij als een bezetene over voetbal praten.

Samenwerking
,,Ik kan er nog niet mee stoppen. Ik blijf het spelletje te leuk vinden om uit de voetballerij te stappen. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij vorig seizoen bij Rijnsburgse Boys erg goed beviel. Ik heb prettig samengewerkt met Pieter Mulders en Dick Heemskerk. Ik verwacht dat dat met Jack van den Berg en Patrick Heijmans hetzelfde zal zijn.”

,,Alle trainingscursussen die ik heb gevolgd, deed ik samen met Jack.”

De ervaren oefenmeester heeft bewust voor één seizoen op De Krom getekend. Mocht de samenwerking van beide kanten bevallen, dan zal het contract hoogstwaarschijnlijk verlengd worden. Dat Schaap met Van den Berg aan de slag gaat, is geen toeval. De twee kwamen elkaar al jaren tegen in de voetballerij en zagen een samenwerking al langere tijd zitten.

,,Alle trainingscursussen die ik heb gevolgd, deed ik samen met Jack. Daarnaast kenden we elkaar al uit de voetballerij. We hebben ook wel eens contact gehad over verschillende spelers of tegenstanders. Maar dat ik uiteindelijk bij Katwijk aan de slag ga, is toch wel een verrassing.”

Contact
Door het onverwachte vertrek van Johan Plat kwam er een vacature vrij voor assistent-trainer bij de oranjehemden. De hoofdtrainer van de Katwijkers polste zijn collega voor de functie, maar het bleef bij een bescheiden uitnodiging. Uiteindelijk besloot Katwijk contact op te nemen met Schaap. De oud-trainer van onder andere FC Lisse en Rijnsburgse Boys kijkt met veel plezier uit naar het komende seizoen.

,,Het gevalletje binnenkant of buitenkant paal vergeten mensen wel eens.”

,,Het zal een enorme uitdaging worden aangezien wij te kloppen ploeg zijn. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de kampioen het altijd lastig heeft in het seizoen erop. Daar weten ze bij Katwijk alles van en dat heb ik als hoofdtrainer ook bij FC Lisse meegemaakt. Het wordt moeilijk om het scenario van vorig seizoen te herhalen, maar dat heeft de hele groep in eigen handen.”

,,De groep blijft redelijk intact en aan ons als staf zijnde is het de taak om het maximale uit de groep te halen. Als je kampioen wil worden ben je afhankelijk van meerdere factoren. Het gevalletje binnenkant of buitenkant paal vergeten mensen wel eens. Dat zijn cruciale dingen in een seizoen. Voor Katwijk viel die bal in Werkendam aan de goede kant van het paal. Anders had het er heel anders uit kunnen zien. Ik zie het als een mooie uitdaging om dat succes te herhalen.”

Lijstje
Met Katwijk heeft Schaap de beste amateurclub van Nederland te pakken. De trainer is al lange tijd actief in het amateurvoetbal en heeft een mooie lijst aan clubs op zijn curriculum vitae staan.

,,Ik ben eigenlijk door omstandigheden hier terecht gekomen. Er is het één en ander gebeurd bij Rijnsburgse Boys en daarom ben ik vertrokken. Ik had het daar uitstekend naar mijn zin. Het is niet zo dat deze club op mijn ‘lijstje’ stond.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Kranenburg: ,,Cadeautjes moet je uitpakken” 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)