,,Ik heb enorm veel zin om terug naar ‘huis’ te gaan, naar het oude nest”, vertelt Timo Schaap. De aanvaller verruilt de A-selectie van Rijnvogels voor de B-selectie van Katwijk. ,,Voor mij is dit een logische keuze.”

Schaap heeft twee belangrijke redenen voor zijn terugkeer naar Katwijk, waar hij de jeugdopleiding doorliep en jarenlang deel uitmaakte van de A-selectie. De eerste: zijn rol op het tweede plan bij FC Rijnvogels. ,,Het afgelopen halfjaar heb ik veel op de bank gezeten. Net toen ik weer een beetje begon te spelen, raakte ik geblesseerd. Ik ben weer op zoek naar een beetje lol in het voetbal. Als je iedere keer de laatste vijf minuten mag invallen, word je daar niet vrolijk van.”

Het tweede argument is zijn zware kruisbandblessure. ,,Ik hoop half november weer terug te zijn. Maar voor de winterstop zal ik in ieder geval niet spelen. Dan zou ik in de laatste drie maanden een contract voor het seizoen erna bij Rijnvogels moeten verdienen. Maar ik wil met deze blessure gewoon geen risico nemen. Daarom heb ik besloten rustig te gaan revalideren bij Katwijk, waar het niet hoeft, alleen maar mag.”

Scan laten maken

Het onheil sloeg eind november voor Schaap toe in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. ,,Ik had niet het idee dat het een zware blessure was”, vertelt de rappe vleugelaanvaller. ,,Ik heb uiteindelijk toch maar een scan van mijn knie laten maken en toen werd duidelijk dat mijn kruisband gescheurd was. Dat was wel even heftig.”

Al snel zette Schaap de knop om. Het herstel verloopt voorspoedig. Schaap werd drie weken geleden geopereerd. ,,Bij de fysio zijn we goed op weg, het gaat allemaal even sneller dan verwacht. Het is hopen dat het de komende maand zo door blijft gaan en ik geen terugslag krijg. Die verhalen hoor je wel vaak.”

Door zijn blessure vertrekt Schaap met stille trom bij FC Rijnvogels. Hij beschouwt zijn verblijf op de Kooltuin als een teleurstelling. ,,Dat vind ik wel”, vertelt hij. ,,Het eerste seizoen heb ik nog wel veel gespeeld, maar dit seizoen heb ik maar één wedstrijd in de basis gespeeld. Dat is niet waarvoor ik naar Rijnvogels gekomen ben. Ik had zeker verwacht meer te gaan spelen”

Verschil van mening

,,Ik heb misschien ook te weinig laten zien, vooral in de voorbereiding, waar je toch altijd voor je plek aan het strijden bent”, vertelt Schaap. ,,Blijkbaar deed ik het niet goed genoeg. Ik verschil daarover met de trainer van mening.”

Naast Schaap keert ook Elroy Lammers terug bij Katwijk. Zij moeten voor wat routine in het tweede brengen. ,,Het is nu een heel jong team, met weinig ervaring. Ze willen oud-spelers van Katwijk in het tweede hebben om die jonge jongens wat beter te begeleiden. Ik ben ook pas 24, maar loop ook al een tijdje mee.”

Een terugkeer naar de A-selectie zit niet in Schaaps hoofd. ,,Daar hebben we eigenlijk niet eens over gesproken en daar ben ik zelf ook helemaal niet mee bezig. Ik wil gewoon weer lekker voetballen en het naar mijn zin hebben. Ik heb lang genoeg in de A-selectie gezeten, waarin het allemaal niet lukte, dat ik daar wel een beetje klaar mee ben.”

Foto: Piet van Kampen

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen