,,Dit was een belangrijke overwinning met het oog op plek drie, vooral omdat onze concurrenten punten hebben laten liggen”, vertelt SJC-doelman Kevin Schelvis. Zijn ploeg won met 1-3 bij CVV Zwervers en boekte de derde zege op rij. 

Schelvis noemde de Noordwijkse zege terecht. ,,Als je kijkt over negentig minuten vind ik dat wel. Zij zakten ver in en lieten ons het spel maken. Het was zoeken naar openingen. Toch kwamen we er bij vlagen goed doorheen, vooral omdat de crosspass goed verzorgd was. Op die manier kwamen we ook op 0-1. Mike Verhoek stak de bal op Dandy Steenvoorden, die vervolgens de keeper voorbij speelde en netjes afrondde.”

Fraaie 0-2
Schelvis was nog meer te spreken over de tweede SJC-goal, een bijzonder fraaie treffer van Rick van Dijk. ,,Rick veroverde de bal zo’n beetje bij de cornervlag en slalomde vervolgens langs een paar spelers van de tegenstander de zestien in. Waar iedereen een voorzet had verwacht, schoot Rick ‘m zelf binnen.”

De 1-3 van David Verweij in blessuretijd was de beslissing. De mee opgekomen verdeddiger tikte van dichtbij binnen. Daarmee maakte SJC pas laat aan alle onzekerheid een einde, maar erg benauwd hadden de Noordwijkers het daarvoor niet gekregen. ,,Vlak na onze 1-2 kwamen zij een keer 1 op 1, maar gelukkig kon ik redden”, aldus Schelvis. ,,Verder zijn ze niet heel gevaarlijk geweest.”

Schelvis
De goal van Zwervers kwam voort uit een misverstand in de SJC-defensie. Zelf ging Schelvis niet geheel vrijuit. ,,Ik kwam uit, maar had door de zon slecht zicht. Een verdediger en ik waren allebei te laat.”

SJC boekte de derde zege op rij en lijkt steeds beter in vorm te komen. Schelvis ervaart dat ook zo. ,,Je ziet dat er automatismen in de ploeg komen. We weten steeds beter wat we aan elkaar hebben.”

Schelvis heeft dan ook goede hoop zich met SJC te plaatsen voor de nacompetitie. De huidige derde plaats geeft daar recht op. ,,Plek drie is voor ons het hoogst haalbare”, vertelt de dit seizoen doorgebroken doelman. ,,Het gat met IFC en FC Boshuizen is helaas te groot. We treffen nu eerst PFC en GDA en daarin moeten we eigenlijk zes punten halen. Vervolgens krijgen we een mooie serie met IFC, VOC en FC Boshuizen en kunnen we zien waar we echt staan. Als we daar goed doorheen komen, geeft dat een boost aan het zelfvertrouwen.”

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen