Hij acteerde al twee seizoenen in de Bollenstreek bij Rijnsburgse Boys en weet dus wat het is om een derby te spelen. Deze zomer streek Damiano Schet neer bij Katwijk en hoopt hij na een zware blessure de draad weer op te pakken. Tegen FC Lisse hoopt hij opnieuw van waarde te kunnen zijn.

Afgelopen zaterdag stond het tegen AFC tegen 2-2 toen Schet de bal kreeg en naar binnen sneed richting zestien meter. Na een prima één-twee met Marciano Mengerink kreeg de aanvaller de bal terug om hem prachtig in de kruising te deponeren.

Uiteindelijk bleek de goal goed voor de drie punten. Het was de eerste officiële treffer voor de Amsterdammer na een herstelperiode van negen maanden. En dus smaakte die extra zoet. ,,Dat is altijd lekker. Maar Mengerink maakte ook twee goede goals. Je doet het samen hè, met nog tien anderen.”

,,Ik had wel eerder een zware blessure gehad, maar dit is met niets te vergelijken. Echt een hel.”

Schet is bescheiden, maar na elf duels in de Tweede Divisie heeft hij alweer sinds een paar weken een vaste basisplaats onder Dick Schreuder. Dat zegt iets over de kwaliteiten van de oud-prof, die door een diep dal ging dit jaar. Hij scheurde in dienst van FC Den Bosch op 27 januari dit jaar tegen Jong Ajax zijn kruisband af. ,,Ik had wel eerder een zware blessure gehad, maar dit is met niets te vergelijken. Echt een hel. Je moet negen maanden lang alleen maar revalideren.”

Topklasse
Maar hij is terug. En ook nog in de Bollenstreek waar hij tussen 2011 en 2013 in dienst van Rijnsburg 47 wedstrijden speelde in de Topklasse en daarin twaalf scoorde. Hij verdiende daarmee een transfer naar RKC Waalwijk, dat in 2013 nog in de Eredivisie acteerde. Schet viel toen al op bij Rijnsburgse Boys met zijn snelheid en acties.

Damiano Schet in actie tegen Excelsior Maassluis

,,Ik heb twee mooie jaren gehad daar. We werden tweede achter Spakenburg, maar eigenlijk eerste toch”, zegt hij met een knipoog. ,,Ze waren laatste bij ons op bezoek en toen zag ik nog allemaal bekende gezichten. Behalve in de selectie want daar speelt alleen nog Richard van Nieuwkoop, vergeleken een paar jaar geleden. Maar het voelde nog zoals toen.”

Plezier
Bij Katwijk hoopt de 27-jarige buitenspeler na vier jaar in het betaalde voetbal met relatief weinig wedstrijden weer de oude Schet te worden. En wat er dan op z’n pad komt ziet hij dan wel weer, antwoordt hij op de vraag of een eventuele stap naar een BVO nog tot de mogelijkheden behoort.

,,Lisse-uit is stug. Ze wonnen niet voor niets van GVVV.”

,,Ik wil eerst weer wedstrijdritme opdoen, want daar ontbreekt het nog wel aan. Beetje bij beetje zal ik weer op mijn oude niveau komen, hoop ik. Daarvoor moet je wedstrijden spelen. Ik weet wat ik kan, maar ik weet niet of ik de stap weer terug zou gaan maken. Er is nogal wat verschil binnen de Jupiler League. Het ligt er helemaal aan op welke manier dat dan zou gaan. En wie weet spelen we met Katwijk daar wel binnenkort. Ik wil eerst weer lekker voetballen.”

Schet weet dus al wat het is om een Bollenderby te spelen. Zaterdagmiddag tegen FC Lisse hoopt hij op veel publiek. ,,Dat was ook het geval tegen Rijnsburg, en we spelen nu als één van de weinige in de competitie dus daar hoop ik wel op, ja. Dat is waar je het voor doet. Tegen Rijnsburg hadden we het relatief makkelijk, maar dat verwacht ik nu niet. Lisse-uit is stug. Ze wonnen niet voor niets van GVVV. Tegen AFC werden we na de rust nonchalant. Dat mag zeker niet weer gebeuren.”

Foto’s: Aad de Winter/bobkat.nl
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC