Knieblessures. Voetballers krijgen hier helaas wel eens mee te maken. Dat geldt ook voor Teylingen-doelman Wessel Zonjee en SJC-verdediger David Verweij. Beide spelers liepen een scheurtje op in hun meniscus op en moeten daardoor een tijdje vanaf de zijlijn toekijken. De tweede seizoenshelft begint voor beiden daarom ietsje later. 

We mogen de twee pechvogels betitelen als ‘bikkels’. Zonjee keepte vrijwel de gehele eerste seizoenshelft met knieproblemen en Verweij speelde ongeveer zes weken met het scheurtje. Laatstgenoemde slikte dan ook meer pijnstillers dan hem lief was de afgelopen tijd. Als de pijnstillers niet hielpen schakelde de verdediger over op tape, zodat hij alsnog door kon spelen.

De goalie van Teylingen loopt al langer met klachten aan z’n knie. Aan het begin van het seizoen kampte hij al met pijntjes. Zonjee verdraaide het gewricht op het werk en had al het vermoeden dat er iets mis was.

,,Na het trainen werd m’n knie elke keer dik. Met een scheurtje in je meniscus kan je wel doorspelen, alleen moet je elke keer goed uitkijken. Op een gegeven moment heb ik de beslissing genomen om te gaan opereren aangezien ik toch wat angstig in de goal stond.”

Herstelperiode
Voor Verweij is het eigenlijk idem dito. De mandekker was de pijn zat en besloot een MRI-scan te laten maken. Hetgeen waar de Lisser voor vreesde, werd ook de realiteit. Ook hij liep een scheurtje op in zijn meniscus en voor hem volgde precies dezelfde operatie die Zonjee kreeg.


,,Het is maar beter ook dat het nu is geopereerd. De laatste tijd trainde ik maar één keer per week of helemaal niet.”

Wessel Zonjee


,,Ik heb twee weken geleden die scan gehad en wonder boven wonder kon ik die donderdag gelijk terecht voor een operatie. Net als bij Wessel, hebben ze bij mij ook een stukje van m’n meniscus weggeknipt. Gelukkig hoefde ik maar twee dagen op krukken te lopen, dus dat scheelde alweer.”

Verweij werd twee weken eerder geopereerd dan Zonjee. Echter hebben beide spelers een andere gedachtegang over de duur van het herstel. Zo verwacht de doelman dat hij over drie maanden weer volledig fit is en denkt de verdediger dat hij over een week of zes weer op het veld staat. Allebei dezelfde blessure, maar de één zal sneller terugkeren dan de ander.

Revalidatie
,,Natuurlijk hoop ik dat ik eerder op het veld mag staan”, gaat Zonjee verder. ,,De arts zei alleen wel tegen me dat ik het rustig aan moet gaan doen en niet te vroeg moet beginnen. Het is maar beter ook dat het nu is geopereerd. De laatste tijd trainde ik maar één keer per week of helemaal niet.”

Voor de SJC’er ziet de situatie er iets rooskleuriger uit. ,,Volgens mijn fysiotherapeut gaat het de goede kant. Er zit geen vocht meer in m’n knie”, aldus Verweij, die in 2013 ook al werd geopereerd aan de meniscus.

Ziekenbezoek
Zonjee werd afgelopen woensdag geopereerd in het ziekenhuis. Hij zit dan ook met tegenzin thuis op de bank ‘met de poot omhoog’. Zijn collega bij Teylingen, Raymond Dolieslager, ging die dag daarvoor onder het mes. Het leidde tot een komische situatie in het ziekenhuis.

,,Hij werd op dinsdag geopereerd en moest in het ziekenhuis blijven. Ik was er op woensdag, dus ging ik maar even op bezoek bij hem. Hebben we dat ook weer gedaan. Helaas ligt hij er iets langer uit dan ik.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)