Toegegeven, de slotfase van de derby op Houtrust tussen Scheveningen en Quick Boys was alleraardigst, maar dat kon niet verbloemen dat op het gebodene in de voorgaande 85 minuten met gemak het etiket matig kon worden geplakt. De spreekwoordelijke en bloedeloze 0-0 paste dan ook perfect in het plaatje van deze, voor beide ploegen, belangrijke visserstwist.

Met de puntendeling schoten beide teams weinig op. Niet alleen het publiek, maar ook de twee ploegen mochten zich deze middag de verliezende partij noemen. ,,Na een roerige en ook bijzonder matige periode zijn we vandaag anders aan de wedstrijd begonnen. We wilden tegen Scheveningen zeker geen open huis houden en daarom zijn we behoudend en compact van start gegaan. Om in het verloop van de wedstrijd te kijken of er, desnoods op het einde, voor ons toch nog iets in het vat zou zitten. Scheveningen is momenteel toch de ploeg in vorm,” opende Gert Aandewiel na afloop.

‘Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast’, luidde het credo van beide kanten en dat kwam de wedstrijd bepaald niet ten goede. Voeg daar een flinke portie slordig balverlies aan toe en het is duidelijk dat er weinig tot niets te genieten viel. Het Houtrust-publiek, dat zich doorgaans aardig weet te roeren, deelde in deze malaise mee. Daardoor ontaardde het eerste bedrijf  zich in een veredeld potje zomeravondvoetbal. De goede wil was er wel bij de 22 acteurs, maar het ontbrak aan de nodige finesse om er dit keer een echt spektakelstuk van te maken.

Mantel der liefde
Dat laatste mocht vreemd worden genoemd. Quick Boys streed voor haar laatste, weliswaar minieme, kans om dit seizoen alsnog met een prijs af te sluiten, terwijl de thuisploeg moest winnen om in het spoor te blijven van koploper Spakenburg. Alleen Jesse van Nieuwkerk mocht namens Quick Boys in kansrijke positie aanleggen, terwijl Scheveningen scherp opende met een vlammend schot van captain El Moussaoui.

,,Het mag in ieder geval niet als een nachtkaars uitgaan. In dat opzicht is het resultaat van vandaag een opsteker.”

Echt gevaarlijk werd het echter nooit zodat de brilstand halverwege onvermijdelijk was. Alleen arbiter Keijl had het scorebord nog in beweging kunnen zetten toen Mehmet Aldogan binnen de beruchte lijnen over de knie van Anthony Bentem ging. De leidsman bedekte deze actie in stijl van het duel met de mantel der liefde.

Het net als Quick Boys, voor de pauze, voorzichtig opererende Scheveningen leek na de doelwisseling de schroom wat van zich af te hebben gegooid. Al snel mikte de mee opgerukte Kevin Gomez Nieto in vrije positie op de voeten van Jesper Hogedoorn. Die opleving was echter van korte duur. Veelvuldig balverlies bleef aan beide kanten parten spelen, waarbij beide ploegen er in de omschakeling niet in slaagden een munt uit te slaan. Aan de overzijde werd Yordi Teijsse even later op het nippertje van scoren afgehouden, waarna het een lange zit werd. In de ultieme slotfase ging het alsnog los.

Van de doellijn
,,Toen hadden beide ploegen kunnen scoren,” wist Aandewiel zich te herinneren. Zijn ploeg was via Jesse van Nieuwkerk, die na een dit keer wel goed uitgevoerde counter, met het hoofd de roos miste op aangeven van Philippe den Hartog. Kort daarvoor had Scheveningen via Björn Wagenaar de punten naar zich toe kunnen trekken. In riante positie leek een inzet van de invaller op weg naar het net. Echter  zorgde Joey Ravenbergen op de doellijn voor Katwijkse opluchting.  Niet veel later diende Hogedoorn alert te zijn op een inzet in de verre hoek van dezelfde speler.

,,Teveel net-niet vandaag,” ging Aandewiel verder. ,,We hebben het geprobeerd, maar hebben ons doel niet weten te bereiken. Toch willen we dit seizoen goed afsluiten. Hoewel het niets gaat opleveren willen we tweede worden. Revanche nemen op onszelf en de teleurstellende resultaten van de laatste weken op die manier zoveel mogelijk wegspelen. Het mag in ieder geval niet als een nachtkaars uitgaan. In dat opzicht is het resultaat van vandaag een opsteker.”

Diens collega John Blok weet de remise aan het feit dat bij veel van zijn spelers de vorm van de dag er niet was. ,,We konden ze daardoor niet stuk spelen. Het zegt in ieder geval iets over de status van Scheveningen als Quick Boys blij is dat ze hier met een gelijkspel weggaan.” Dat zijn ploeg de voor aanvang nog aanwezige titelkansen zo goed als verspeelde deerde de oefenmeester blijkbaar niet. Deelname aan de nacompetitie zit immers al enige tijd in de Scheveningse knip.

Scheveningen – Quick Boys 0–0

Opstelling Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, De Vreugd, Ravensbergen, Anderson (81. Boukhari), Mahmoed, Kuyvenhoven (75. A Cohen), Den Hartog, Teijsse, Van Nieuwkerk.

Foto: Orange Pictures

Samenvatting Scheveningen – Quick Boys (beelden: Omroep West) POPULAIRE BERICHTEN