Twee punten laten liggen, maar uiteindelijk nog goed weggekomen. Dat was het tegenstrijdige, maar overheersende gevoel bij Katwijk na de 3-3 bij Scheveningen. Katwijk gaf totaal onnodig een 1-3 voorsprong weg, en zag de thuisploeg in de absolute slotfase nog een aantal grote kansen missen.

Dat vond ook Katwijk-middenvelder Bennie van Noord, die bij afwezigheid van de geblesseerde Paul de Lange de honneurs op het middenveld waarnam, waardoor er weer een plek vrij kwam in de verdediging voor Michel van Dam. ,,Voor rust speelden we uitstekend. Alles klopte. We hadden al twee mogelijkheden gemist toen Scheveningen uit het niets op 1-0 kwam. Dat hebben we daarna met drie uitstekende doelpunten rechtgezet. Er was halverwege dan ook geen vuiltje aan de lucht voor ons. Met dezelfde concentratie had het daarna niet verkeerd hoeven gaan, maar we kwamen helemaal niet goed uit de kleedkamer. Leden veel balverlies en speelden veel te nonchalant.”

Katwijk juichen                                     Plat, Mengerink en Van Noord juichen na een treffer

Die instelling brak de oranjehemden dan ook lelijk op in het tweede bedrijf. Zeker toen Marvin Nieuwlaat binnen het uur met zijn tweede goal van de middag de Katwijk-defensie met het hoofd verraste (2-3). Scheveningen rook bloed en schakelde nog een tandje bij. Wat volgde was een open wedstrijd met kansen over en weer. ,,Daarbij mogen we onszelf verwijten dat we bij die stand niet wegliepen naar 2-4 of meer. Dan was de strijd gestreden.” Katwijk kreeg zes minuten voor tijd de deksel op de neus.

Scheveningen had de smaak daarna helemaal te pakken. De gehavende formatie van John Blok drong in de slotfase fel aan en was zelfs een paar keer dicht bij de winnende treffer. Verdere schade bleef Katwijk bespaard, maar het alles overheersende gevoel dat er twee punten waren blijven liggen in die andere kustplaats was toch overheersend.

De Jel                                   Een verbouwereerde Stefan Stam met de handen op zijn gezicht

,,Het is niet de eerste keer dat dit ons overkomt. Dan mag je ook niet meer spreken van een incident”, hekelde Van Noord de prestatie van zijn team. ,,We zullen met z’n allen moeten beseffen dat dit niet kan. Op deze manier gaan we nog veel meer moeilijke wedstrijden tegemoet. We zullen ons op dat punt moeten verbeteren. Ook tegen IJsselmeervogels en SteDoCo maakten we dezelfde fouten. Vorige week liep het nog goed af, maar in de Topklasse krijg je niet de tijd om dit soort zaken te verbeteren. We moeten er elke week staan en dat hebben we vandaag maar een helft gedaan. Weggaan met het idee dat je twee punten hebt laten liggen en toch nog bijna verliest, dat is wel een heel vreemd gevoel.”

Scheveningen – Katwijk 3-3 (1-3). 6. Nieuwlaat 1-0, 17 Plat 1-1, 24. Mengerink 1-2, 36. Mengerink 1-3, 57. Nieuwlaat 2-3, 84. Gomez Nieto 3-3.

Katwijk: Koroglu, Hamdi (56. Bolck), Van Dam, Stam, De Jel, Van Noord, Sanchez Angulo (74. Olsthoorn), Susan, Plat (87. Aalders), Mengerink, Van Oijen.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

Samenvatting TV West

Mediapartner RTV Katwijk was aanwezig in Scheveningen. Een reactie van trainer Dick Schreuder


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude