,,Je moet erbij zijn geweest om het te geloven”, plaatste Rijnsburgse Boys op het eigen Twitter-account. En aan die woorden waren niks gelogen. In het duel tegen Scheveningen keken de mannen van Wilfred van Leeuwen  vlak na rust tegen een 3-0 achterstand aan. Daarna lieten de bezoekers alsnog de voeten spreken en draaide het de stand volledig om: 3-4. ,,Het laatste half uur was perfect”, zei uitblinker Jeffrey Jongeneelen daarover.

Met een 2-0 achterstand zochten de geel-zwarten de kleedkamers op. Na een donderspeech van Van Leeuwen gingen de elf hoofdrolspelers er vol voor. Het leek een mislukte poging, want de thuisploeg mocht een paar minuten na de thee aanleggen voor een strafschop en deed dit foutloos: 3-0.

,,In de rust heb je het met elkaar erover en probeer je in de tweede helft zo snel mogelijk de 2-1 te maken”, memoreert Jongeneelen. ,,Het werd alleen direct 3-0, maar daarna deden we alsnog wat terug. Op dat moment leek het wel alsof er wat van ons afviel. Het laatste half uur was perfect.”

In het rijtje
Dat bleek, want na de 3-1 van Joël Tillema kregen de Rijnsburgers er weer de geest in. Jongeneelen zelf speelde in de heroïsche comeback een grote rol met twee treffers en een assist. ,,Ik heb geen idee hoe het kwam dat wij zo slecht startten. Het was jammer dat wij niet het hele seizoen speelden als het laatste half uur tegen Scheveningen. Wat dat betreft paste deze wedstrijd wel perfect in het rijtje van dit seizoen.”

Eerlijk is eerlijk: winnen, verliezen of gelijkspelen had voor ‘de Uien’ niets uitgemaakt. De ploeg van Van Leeuwen stond op het moment van spelen op de elfde plek en kon eigenlijk niet verder kijken dan de negende plek. ,,Als speler wil je natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen”, zei de aanvaller daar zelf over. ,,Het is een teleurstellend seizoen, maar we moeten nog een aantal wedstrijden spelen en die willen we winnend afsluiten.”

,,Het is misschien vreemd dat we het wel kunnen als we achter staan. In dat opzicht zijn we bezig aan een gek seizoen.”

Vreemd
De driepunter van de club uit Rijnsburg zei wat over de mentale weerbaarheid van de ploeg. Dit seizoen kreeg de nummer elf van de ranglijst de nodige goals te verwerken. 67 (!) om precies te zijn. Toch raakten de spelers van de club niet in de war bij een achterstand. Dat bleek op Houtrust.

,,Mentaal zit het wel goed bij ons. Daar is de wedstrijd tegen Scheveningen een goed voorbeeld van. Het is misschien vreemd dat we het wel kunnen als we achter staan. In dat opzicht zijn we bezig aan een gek seizoen.”

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 3-4 (2-0): 12. Bakker (e.d.) 1-0, 29. Peters 2-0, 53. De Jong (pen.) 3-0, 60. Tillema 3-1, 68. Zeldenrust 3-2, 71. Jongeneelen 3-3, 83. Jongeneelen 3-4.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Bakker, Demon (77. Artien), Strooker, Opoku, Ros, Spruijt, Knol (46. Zeldenrust), Tillema, Jongeneelen (90+1. Halman)