Michael Ros (34) keerde zaterdag terug bij de club die hij tussen 2005 en 2008 drie jaar diende. Scheveningen zegevierde met 2-3 en drukte daardoor Quick Boys dieper in de problemen. ,,Al die jaren dat Quick Boys in de Hoofdklasse speelde deden mij ook gewoon pijn. De club blijft altijd in mijn hart.”

,,Het blijft voor mij altijd speciaal”, reageerde Ros op de vraag welke gevoelens zijn terugkomst op Nieuw Zuid opriepen. De spijkerharde verdediger liet zich uit in lovende bewoordingen. ,,Ik heb hier drie fantastische jaren gehad. Dat is iets dat me altijd bijblijft. Als je ook ziet hoe ik word ontvangen. Het publiek is kritisch, maar iedereen feliciteert me ook. Dan heb je toch wel iets goed gedaan in drie jaar, denk ik.”

De huidige selectie van Quick Boys is Ros grotendeels vreemd. ,,Ik heb alleen nog met Jaap van der Plas samen gespeeld. De rest is allemaal nieuw. Ik heb vooral met mensen uit de organisatie en die hier werken veel contact. Dat zal nooit veranderen.”

Tweede Divisie
Quick Boys en Scheveningen vochten in het verleden vele robbertjes uit, maar kwamen elkaar nu voor het in zes jaar weer tegen. Ros hoopt dat beide ploegen elkaar in de toekomst weer gaan treffen op het hoogste amateurniveau. ,,Quick Boys hoort gewoon in de top van het amateurvoetbal thuis. Ja, Scheveningen ook. Gelukkig hebben wij de afgelopen jaren wel op het hoogste niveau gespeeld. Alleen nu even niet met die Tweede Divisie.”

Scheveningen draait vooralsnog met een vierde plaats een prima seizoen. Hoewel Ros de tekortkoningen van de club kent, ziet hij zijn ploeg ver komen. ,,Wij kunnen ons qua budget niet meten met clubs als IJsselmeervogels en Quick Boys. Wij hebben wel veel spelers die weten hoe een wedstrijd gespeeld moet worden. Als wij gewoon normaal doen en luisteren naar de trainer kunnen wij ver komen.”

De kans is groot dat Ros zijn loopbaan afsluit bij Scheveningen. De vraag of we hem ooit nog terugzien in de Bollenstreek, schoof hij lachend terzijde. ,,Ik word 35. Ik doe m’n best en probeer fit te blijven. Maar we moeten ook realistisch zijn, ik blijf lekker bij Scheveningen.”

Foto: Scheveningen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)