Na een tussentijdse (gedwongen) trainerswissel wordt bij Noordwijk gehoopt op een schokeffect. Dat scenario speelde zich zaterdag aan de Duinwetering ook af na het vertrek van Oscar Alkemade. Waarbij de schok vooral het bezoekende FC Rijnvogels trof. Noordwijk pakte in een wedstrijd waarin het op beslissende momenten meezat de volle winst: 5-1.

Een sterker FC Rijnvogels diende daarbij in de spiegel te kijken De van Heek-brigade liet in het eerste halfuur zeker drie honderd procent kansen aan zich voorbij gaan, waarna Noordwijk in de persoon van Stefan Mertens liet zien hoe het wel moest (1-0).

Nauwelijks vier minuten later lag ook nummer twee achter Peter Messemaker. Pieter Guijt vergreep zich in de ogen van arbiter Luinge in de zestien aan Stefan Mertens. Dat leverde behalve rood voor de ‘boosdoener’ vooral veel onbegrip op bij de bezoekers die de beslissing van de leidsman heftig aanvochten. Met Guijt onder de douche benutte Mo Faouzi de elfmetertrap onberispelijk. Vervolgens leek Nick Brouwer in de 40e minuut het lot van de tien Rijnvogels te bezegelen.

Beslissing

De 3-1 van Niels van Veen op slag van rust bood FCR nog enig perspectief. Hoewel de gasten na de thee alles in het werk stelden om terug te keren in de wedstrijd, zo trof Yuri Guijt nog de kruising, besliste Noordwijk het duel in de slotfase. Marios Lomis en opnieuw Mo Faouzi voerden de score op naar 5-1.

John van Veen, interim trainer bij Noordwijk en steeds langs de zijlijn fanatiek coachend, glunderde na afloop van oor tot oor. ,,Dit hadden we nodig. Op beslissende momenten zat het ons vandaag mee. Dat is zeker. Maar ik heb wel een team gezien dat er voor wilde gaan. Met de reeks die nu komt, moeten we die lijn zien door te trekken.”

Collega en verliezend trainer Hein van Heek, die het tijdens het duel diverse malen aan de stok kreeg met Luinge, berustte ten slotte in zijn verlies. ,,Een wel heel zure nederlaag. We hadden alle troeven in handen, maar door een onbegrijpelijke strafschop en dito rood liep het vandaag heel anders. Dat is ook voetbal.”

Samenvatting via Noordwijk TV

[youtube id=”LwXE_j83FX4″ width=”620″ height=”360″]

Foto: Ron van der Linden

Tekst: Leo Schrama


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)