Marcus Scholten verruilde begin augustus Helmond Sport voor Quick Boys. Hij kwam vervolgens in diverse oefenwedstrijden in actie, maar officiële speelminuten in de hoofdmacht staan nog niet achter zijn naam. Scholten zit al enige tijd in de lappenmand en zicht op een rentree op heel korte termijn is er niet.

Quick Boys speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Rijnsburgse Boys en op verzoek van VIDB gaf de 21-jarige Hagenaar na afloop een update over zijn fysieke gesteldheid.

“Ik heb mijn knie overstrekt en maandag weer reactie gehad. Daarvoor trainde ik eigenlijk alweer mee, maar helaas dus nu weer wat reactie”, vertelt de aanvallende middenvelder, die baalt van zijn eerste maanden op Nieuw Zuid. “Zeker als je bij een nieuwe club komt, is dat gewoon jammer. Ik moet geduldig zijn, want als het te snel gaat zoals de afgelopen keer, val ik misschien weer terug. Het is zaak om het goede moment te kiezen.”

Aan een datum wil Scholten zich liever niet vastleggen. “Ik ben nu net weer bezig, dus dat is lastig te zeggen. Het kan snel gaan, maar ook wat langzamer. Feit is dat ik honderd procent fit moet zijn voordat ik weer ga aansluiten.”

De vraag of Scholten vervolgens ook nog enkele weken nodig heeft om wedstrijdfit te worden, werd door hem weggenomen. “Ik denk dat daarvoor binnen de staf wel goede manieren worden gevonden om je zo snel mogelijk fit te krijgen. De trainingen zijn wel van een dusdanig niveau dat als je er langer uit bent geweest dat je na een paar weken meedoen weer op een goed niveau kunt instromen.”

Voor de winterstop moet zijn rentree wel bekrachtigd zijn. “Dat hoop ik echt”, besluit Scholten.

Foto: Quick Boys

Lees ook: Promotie naar de A-selectie én contract voor Oskam bij Quick Boys

POPULAIRE BERICHTEN