De schorsing van Bart van Eeden dreigt op een grote soap uit te lopen. De aanvaller van Van Nispen kreeg op 22 november bij Altior een rode kaart en werd vervolgens voor zeven wedstrijden geschorst. Van Nispen ging in beroep, maar kreeg lange tijd geen antwoord van de KNVB. De voetbalbond claimt nu het verweer nooit te hebben ontvangen en dat Van Eeden al die tijd niet speelgerechtigd was. Het gaat om vier wedstrijden.

Over de zaak ging zo lang heen dat VIDB vorige week besloot navraag te doen bij de KNVB over de stand van zaken. Het heeft er alle schijn van dat ze bij de voetbalbond toen pas wakker werden, want vervolgens werd bij Van Nispen aan de bel getrokken. VIDB kreeg vrijdag per mail een reactie.

Een persvoorlichter van de KNVB gaf tekst en uitleg. ,,Als er geen verweerschrift bij ons binnenkomt dan gaan we ervan uit dat de straf wordt geaccepteerd en dan gaat de straf ook automatisch in. Nu heeft Van Eeden ondanks deze straf wel gespeeld. En dat betekent dus dat Van Nispen een ongerechtigde speler opstelde. De tuchtcommissie wil daar nu een verklaring voor van Van Nispen en van de speler.” Dat verweer moest voor maandag ingediend zijn.

Niet bestaand emailadres
Van Nispen laat bij monde van voorzitter Tino de Groot weten direct na de wedstrijd tegen Altior al in actie te zijn gekomen en een verweer te hebben ingediend. ,,Maar dit hadden zij naar een niet bestaand mailadres gedaan en een verweer kan alleen ingediend worden na een schikkingsvoorstel”, stelt de KNVB. ,,Ook is het de speler zelf, en niet de vereniging, die zo’n verweerschrift in moet dienen, dit staat ook omschreven in het schikkingsvoorstel. Kortom: de tuchtcommissie heeft geen verweerschrift binnen gekregen en kon die dus ook niet in behandeling nemen.”

De Groot reageert not amused en is boos op de KNVB. ,,We hebben meerdere keren aan de bel getrokken, maar tien weken lang hebben we niets van ze gehoord. En nu slaat opeens de vlam in de pan en willen ze ons de schuld in de schoenen schuiven. Zo zijn we niet getrouwd. We hebben alle bewijzen, brieven en mails, bewaard en denken sterk te staan. Als de KNVB ons wil straffen, bijvoorbeeld met puntenaftrek, zullen we flink in beroep gaan.”

Typgeit
,,We schijnen het naar het verkeerde mailadres te hebben gestuurd, maar ze hebben het wel gelezen”, vraagt De Groot zich af. ,,We kregen dan uiteindelijk een standaardbrief van zo’n typgeit van de KNVB, die helemaal niet weet wat er speelt en gebeurd is. Alles gaat via de computer. Een scheidsrechter voert de code van een rode kaart in, en daar komt meteen een straf uitrollen. Het is jammer dat de bezuinigingen hiertoe leiden.”

Volgens De Groot treft Van Nispen geen blaam. Ook niet wat betreft het opstellen van Van Eeden. ,,We hebben hem na Altior een wedstrijd aan de kant gehouden, zoals de procedure is met een directe rode kaart. Vervolgens hebben ze ons laten weten dat zolang er geen uitspraak was, Bart gewoon speelgerechtigd was. En dan krijgen we nu dit. Daarbij was het ook nog eens een belachelijk rode kaart.”

Foto: Trudy van den Berg

Bekijk hier de beelden van de rode kaart. Beelden zijn van RTV Lokaal Sport


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)