De eerste seizoenszege van Katwijk werd in Hardenberg op knappe wijze een feit. De Katwijkers knokten zich bij HHC uit geslagen positie terug en wonnen na een 2-0 achterstand uiteindelijk met 2-3. ,,We speelden minder dan vorige week tegen IJsselmeervogels, maar deze overwinning is zeker niet gestolen”, zei coach Dick Schreuder.

Bij rust zag het er nog somber uit voor Katwijk. De thuisploeg leidde met 2-0. Schreuder was niet blij met de manier waarop de tegengoals tot stand kwamen. Bij de 1-0 mocht Jan Hooiveld na een korte corner van dichtbij binnenkoppen en later in de eerste helft schoot Koos Werkman van randje zestien redelijk ongehinderd raak.

,,Dat blijkt er toch moeilijk uit te krijgen, die tegengoals”, stelde Schreuder. ,,Dat heeft een historie, want ook in het kampioensjaar en het jaar met de degradatie gebeurde het. Wij zijn er nu ook alweer een jaar mee bezig. Het is wel veel minder geworden, maar nog steeds teveel.”

Ten opzichte van de verloren thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels (1-2) had Schreuder zijn elftal op één plek gewijzigd. Jeffrey Jongeneelen moest in het tweede opdraven en werd vervangen door Marciano Aalders. Steven Sanchez Angulo schoof daardoor op naar de rechtsbuitenpositie.

Strijdbaar
Vorig seizoen had Katwijk steevast een antwoord paraat op een achterstand en dat lijkt in de Topklasse niet anders. ,,We zijn strijdbaar en mentaal sterk. Ik vond dat we bij vlagen de eerste helft ook niet slecht speelden, maar we deden onszelf tekort door die goals zo makkelijk weg te geven. De tweede helft waren we sterker en zijn we niet meer in de problemen geweest.”

Katwijk kwam door twee eigen doelpunten van HHC langszij en uiteindelijk schoot Steven Olsthoorn de winnende binnen. ,,Misschien waren het gelukkige doelpunten, maar we hebben het wel zelf afgedwongen. We hebben zoveel corners en vrije trappen rond hun zestienmetergebied gehad.”

Na de remise bij GVVV (1-1) en de onverdiende nederlaag tegen IJsselmeervogels (1-2) proefde Katwijk voor het eerst het zoet der overwinning. ,,En dat in de moeilijkste van de drie”, vond de Katwijk-coach. ,,Uit bij HHC is erg lastig. Vrijdag zat ik in een radioprogramma van RTV Katwijk en vulde Erik Assink in zijn Toto een overwinning voor HHC in. Het zegt iets over hun kracht dat een ervaren trainer zijn geld op HHC zet. Ik vond ze erg sterk, maar dat zijn wij ook.”

HHC Hardenberg – Katwijk 2-3 (2-0). 15. Hooiveld 1-0, 38, Werkman 2-0, 58. Bakker 2-1 (eigen doelpunt), 80. Ties 2-2 (eigen doelpunt), 85. Olsthoorn 2-3

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Van Noord, Stam (77. Olsthoorn), De Jel, De Lange, Aalders (60. Sterling), Susan, Sanchez Angulo, Mengerink, Van Oijen (60. Plat)

Mediapartner RTV Katwijk was aanwezig in Hardenberg. Zij spraken met Stefan Oosthoorn