,,Elk seizoen is een nieuw begin. Dan maakt het niet of je net kampioen geworden bent of gedegradeerd”, stelt Dick Schreuder. De coach heeft op de Krom een selectie om van te likkebaarden en is met vv Katwijk op voorhand de te kloppen ploeg. ,,Natuurlijk willen we kampioen worden en bovenin meedoen. Maar als je iets wil kan dat niet in een maand of zes weken. Dat kost tijd. Je hebt bovendien resultaten nodig. Maar stel dat die uitblijven, dan word ik niet zo snel zenuwachtig.”

Het gevolg van de brede selectie is dat er ook gerenommeerde namen buiten de boot zullen vallen. Schreuder voorziet geen problemen, vertelt hij in gesprek met Willem van Zuilen. ,,Iedereen weet in een selectie, ongeacht het niveau, dat er maar elf kunnen spelen. Dat moeten de spelers begrijpen. Als ze dat niet kunnen, zijn ze niet geschikt om op dit niveau te spelen.”

Veel Katwijk-supporters hebben 1 november rood omcirkeld in hun agenda’s. Die dag staat de burenruzie tegen Quick Boys op het programma. ,,Ik begrijp dat de derby heel erg belangrijk is. Dus die willen we absoluut winnen.”

Beluister hieronder het volledige interview van Willem van Zuilen met Dick Schreuder. 

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)