‘Samen met zijn broer een ploeg leiden op het hoogste niveau’, stond al heel lang bovenaan het voetbalwensenlijstje van Dick Schreuder. Bijna twee maanden nadat bekend werd dat Alfred zijn assistenten-rol bij Ajax inruilt voor het hoofdtrainerschap bij Hoffenheim, werd het maandag officieel dat de succesvolle ex-trainer van Katwijk zijn broer volgt. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling en de huidig assistent van Philadelphia Union maakt weer een stap die past bij zijn grenzeloze ambitie, waar hij ook in zijn tijd op De Krom al bekend om stond.

,,Het is nu even hectisch. Ik krijg zoveel berichten dat ik mijn telefoon maar even weg ga leggen zo. Het is ook prachtig dat deze mogelijkheid zich voordoet. Daar krijg je dus zeker heel veel leuke en mooie reacties op’’, vertelt Schreuder, terwijl hij na zijn verplichtingen bij ‘Union’ aan het zwemband bij zijn appartementencomplex even rustig de tijd neemt om alle reacties te verweken.

Hoewel zijn telefoon dus ‘ontploft’, vlak nadat het nieuws door zowel zijn huidige als nieuwe club naar buiten is gebracht, is het voor Schreuder zelf niet echt een verrassing dat hij eindelijk de kans krijgt om met zijn broer te gaan werken. ,,Mijn broer heeft dit ook al gewild vanaf het moment dat hij daar tekende. Ik heb zelf ook al vrij snel gesproken en ben er toen ook uitgekomen met Hoffenheim. Alleen moesten Hoffenheim en Philadelphia er nog met elkaar uitkomen, omdat mijn contract nog tot het einde van het jaar doorliep, omdat het seizoen in Amerika anders loopt.’’

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)