‘Samen met zijn broer een ploeg leiden op het hoogste niveau’, stond al heel lang bovenaan het voetbalwensenlijstje van Dick Schreuder. Bijna twee maanden nadat bekend werd dat Alfred zijn assistenten-rol bij Ajax inruilt voor het hoofdtrainerschap bij Hoffenheim, werd het maandag officieel dat de succesvolle ex-trainer van Katwijk zijn broer volgt. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling en de huidig assistent van Philadelphia Union maakt weer een stap die past bij zijn grenzeloze ambitie, waar hij ook in zijn tijd op De Krom al bekend om stond.

,,Het is nu even hectisch. Ik krijg zoveel berichten dat ik mijn telefoon maar even weg ga leggen zo. Het is ook prachtig dat deze mogelijkheid zich voordoet. Daar krijg je dus zeker heel veel leuke en mooie reacties op’’, vertelt Schreuder, terwijl hij na zijn verplichtingen bij ‘Union’ aan het zwemband bij zijn appartementencomplex even rustig de tijd neemt om alle reacties te verweken.

Hoewel zijn telefoon dus ‘ontploft’, vlak nadat het nieuws door zowel zijn huidige als nieuwe club naar buiten is gebracht, is het voor Schreuder zelf niet echt een verrassing dat hij eindelijk de kans krijgt om met zijn broer te gaan werken. ,,Mijn broer heeft dit ook al gewild vanaf het moment dat hij daar tekende. Ik heb zelf ook al vrij snel gesproken en ben er toen ook uitgekomen met Hoffenheim. Alleen moesten Hoffenheim en Philadelphia er nog met elkaar uitkomen, omdat mijn contract nog tot het einde van het jaar doorliep, omdat het seizoen in Amerika anders loopt.’’

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)