Ter Leede kan zaterdag kampioen worden in de Hoofdklasse A. De Sassenheimers hebben aan vier punten uit de laatste twee duels genoeg om de titel voor zich op te eisen. De formatie van Henk Wisman treft in Mijdrecht middenmoter Argon dat nergens meer om speelt.

Mochten concurrenten Spijkenisse en Achilles Veen beide punten verspelen en Ter Leede wint, kan de champagne al worden ontkurkt. Anders volgt de climax een week later thuis op de eigen Roodemolen. Volgens Tony Schreurs mag het niet meer misgaan. ,,Als je ziet wie wij nog treffen, mag vier punten geen probleem zijn. Als we het nu niet worden, hebben we het echt aan onszelf te wijten”, aldus de aanvaller die vorige week als invaller nog scoorde voor zijn ploeg.

Stoppen
Met volgende week Sliedrecht, dat al is verzekerd van nacompetitie voor degradatie, is dat een logische gedachte. Het zou de kroon op een fantastisch seizoen zijn. Eentje waaraan Scheurs nauwelijks een bijdrage aan heeft geleverd door blessures. Daarom heeft hij een drastisch besluit moeten nemen. ,,Dit zijn mijn laatste weken als voetballer. Ik stop ermee. Eigenlijk word ik mijn hele voetballoopbaan als sinds ik bij FC Utrecht speelde geplaagd door blessures. De afgelopen drie seizoen bij Ter Leede is het niet beter gegaan. En dat zal het in de toekomst ook niet worden”, aldus de pas 26-jarige aanvaller.

,,Mijn lichaam is blijkbaar niet gemaakt voor voetbal op niveau.” Z’n lies en achillespees zaten hem dit jaargang dwars. Daarom speelde de aanvaller pas een handjevol duels in het tweede en een aantal minuten in de hoofdmacht. Vorig seizoen waren het zeven duels. Veels te weinig voor een man met zijn kwaliteiten. ,,Het is tijd voor andere dingen. Studie, werk dat soort dingen. Ik ga ook niet in een vriendenelftal voetballen. Voetballen is een commitment dat je maakt. En dat hoeft dan niet meer.”

Tony Schreurs: ,,Mijn lichaam is blijkbaar niet gemaakt voor voetballen op dit niveau.”

,,Echt als mijn kampioenschap zal het dus ook niet aanvoelen.” Schreurs zit morgen hoogstwaarschijnlijk op de bank, als vaste basisspelers weer terugkeren van schorsingen en blessures. Wisman kan beschikken over een volledig fitte groep. Schreurs durft wel te zeggen dat Argon daarom probleem moet zijn. ,,Thuis waren we heer en meester en wonnen we makkelijk met 2-0. We zijn gewoon de betere ploeg. Maar ik ken een paar jongens daar en ik weet ook dat de trainer afgelopen week een aantal jongens heeft gespaard. Je wilt nooit dat  een ploeg kampioen wordt tegen jou en dan ook nog eens op eigen veld. Daarom gaan ze wel volle bak al spelen ze nergens meer voor.”

,,De groep die er nog is, eventueel met hier en daar nog een nieuwe speler, moet zich kunnen handhaven.”

Schreurs denkt trouwens niet dat de club zaterdag al kampioen wordt. ,,Ik zie zeker Spijkenisse niet verliezen. Noordwijk daarentegen zie ik thuis wel winnen van Achilles Veen. Als wij morgen niet verliezen, kunnen we het thuis alsnog afmaken tegen Sliedrecht. Het ziet er gewoon heel goed uit. Dit mag niet meer worden weggegeven. Vooral vorige week tegen Zwaluwen was heel belangrijk”, refereert hij aan zijn invalbeurt, die misschien wel goed was voor het kampioenschap. ,,We speelden niet goed. Het was gewoon lelijk. We gingen mee in hun spel van lange ballen en maar wat doen. Gelukkig trokken we hem mede door mijn goal over de streep. Heb ik toch mijn bijdrage nog geleverd.”

Nieuwkomers
Naast Schreurs is er nog een aantal bepalende spelers die bij een eventuele promotie na de zomer niet meer aanwezig zullen zijn in de Derde Divisie. Mitchell Kappenberg, Vincent Ammerlaan en ook Tomas Arroyo, Renee Troost en Maurits Splinter vertrekken. Toch ziet Schreurs het wel goed komen een niveau hoger. ,,De groep die er nog is, eventueel met hier en daar nog een nieuwe speler, moet zich kunnen handhaven. Het is wel erg jong, maar die jongens zijn wel goed. Dat heb ik dit seizoen zeker van afstand goed kunnen zien.”

Foto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)