Ter Leede weet na drie overwinningen op rij weer wat verliezen is. Zwaluwen uit Vlaardingen was met 2-0 te sterk voor de Sassenheimers. Ter Leede blijft met negen punten uit vijf duels op een keurige vierde plaats staan in de Hoofdklasse B.

Volgens Tony Schreurs was normaal voetballen bijna niet mogelijk. ,,Het veld was echt heel slecht. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar zelden lukte iets. Het was vooral knokken en dat deden zij misschien iets beter dan wij.”

Mike Dam had zijn ploeg een grote dienst bewezen als hij de eerste grote kans had verzilverd. Een goede aanval, opgezet door Dam zelf, belandde via Robert Steemers weer bij de spits, die vervolgens over schoot ,,Daar viel Mike niet iets te verwijten. De bal kreeg door het veld een rare stuit, waardoor hij hem niet lekker raakte.”

Mooie 2-0

Voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een lage voorzet werd achter doelman Bogdan Constantin geschoten. Na de thee ging Ter Leede op zoek naar de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. ,,Een hele mooie goal. Die jongen schiet hem net binnen de zestien via de binnenkant van de paal binnen.”

Na het openingsduel verloren te hebben van Quick Boys volgde dus het tweede verlies voor de ploeg van Henk Wisman. Schreurs: ,,Ik had wel willen zien wie er had gewonnen als we op een normaal veld hadden gespeeld.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA