Ter Leede weet na drie overwinningen op rij weer wat verliezen is. Zwaluwen uit Vlaardingen was met 2-0 te sterk voor de Sassenheimers. Ter Leede blijft met negen punten uit vijf duels op een keurige vierde plaats staan in de Hoofdklasse B.

Volgens Tony Schreurs was normaal voetballen bijna niet mogelijk. ,,Het veld was echt heel slecht. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar zelden lukte iets. Het was vooral knokken en dat deden zij misschien iets beter dan wij.”

Mike Dam had zijn ploeg een grote dienst bewezen als hij de eerste grote kans had verzilverd. Een goede aanval, opgezet door Dam zelf, belandde via Robert Steemers weer bij de spits, die vervolgens over schoot ,,Daar viel Mike niet iets te verwijten. De bal kreeg door het veld een rare stuit, waardoor hij hem niet lekker raakte.”

Mooie 2-0

Voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een lage voorzet werd achter doelman Bogdan Constantin geschoten. Na de thee ging Ter Leede op zoek naar de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. ,,Een hele mooie goal. Die jongen schiet hem net binnen de zestien via de binnenkant van de paal binnen.”

Na het openingsduel verloren te hebben van Quick Boys volgde dus het tweede verlies voor de ploeg van Henk Wisman. Schreurs: ,,Ik had wel willen zien wie er had gewonnen als we op een normaal veld hadden gespeeld.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)